Σουβλάκι σολομού με ανανά και καστανό ρύζι

Ιδανική επιλογή για ένα ταξίδι στις ανατολίτικες γεύσεις

Υλικά

  • 1 συσκευασία κομμένο ανανά χωρίς ζάχαρη
  • 3 κ. σ. μέλι
  • 2 κ. σ. gochujang (κορεάτικη πάστα κόκκινου πιπεριού)
  • 2 φλ. τσαγιού μείγμα λαχανικών
  • 2 φλ. τσαγιού ζεστό μαγειρεμένο καστανό ρύζι
  • 1/4 φλ. τσαγιού αποξηραμένα κράνμπερις
  • 1/4 φλ. τσαγιού αμύγδαλα ψημένα
  • 1 φιλέτο σολομού κομμένο σε χοντρούς κύβους
  • Καλαμάκια για σουβλάκια

Εκτέλεση

Βήμα 1

Για τη μαρινάδα ανακατέψτε σε ένα μπολ το μέλι, με μία κουταλιά της σούπας gochujang και μισό φλυτζάνι του τσαγιού από το ζωμό του ανανά.

Βήμα 2

Για τα λαχανικά ανακατέψτε τον υπόλοιπο ζωμό του ανανά με την άλλη κουταλιά gochujang μέχρι να μαλακώσει.

Βήμα 3

Σε ένα μπολ τοποθετήστε το ρύζι, τα κράνμπερις, τα αμύγδαλα και το μείγμα λαχανικών και ανακατέψτε με το ζωμό για τα λαχανικά.

Βήμα 4

Κλείστε καλά και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 5

Σε ξύλινα καλαμάκια τοποθετήστε εναλλάξ τα κομμάτια σολομού και ανανά, αλείψτε με τη μαρινάδα και ψήστε για 5- 6 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα τελευταία 2 λεπτά αλείψτε και πάλι με τη μαρινάδα.

Βήμα 6

Σερβίρετε τα λαχανικά με το ρύζι, από πάνω τα σουβλάκια σολομού και απολαύστε.

Πηγή: newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ