Σούπα άγριων μανιταριών με ρύζι

Ιδανική επιλογή για τα κρύα βράδια του χειμώνα

Υλικά

  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 110 γρ. φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους, ψιλοκομμένα
  • 220 γρ. μανιτάρια crimini ψιλοκομμένα
  • 110 γρ. φρέσκα μανιτάρια shiitake, ψιλοκομμένα
  • 1 κ. σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 3 κ. σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 1/2 φλ. τσαγιού άγριο ρύζι
  • 4 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα βρώμης χωρίς ζάχαρη ή οποιοδήποτε γάλα/κρέμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς, για περίπου 5 λεπτά.

Βήμα 2

Προσθέστε όλα τα μανιτάρια και το θυμάρι και σοτάρετε μέχρι τα μανιτάρια να αρχίσουν να ροδίζουν, περίπου για 8 λεπτά.

Βήμα 3

Ρίξτε το βαλσάμικο και ανακατέψτε. Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε για ένα ακόμη λεπτό. Ρίξτε το ζωμό και αφήστε τη σούπα να πάρει μια βράση.

Βήμα 4

Μειώστε τη θερμότητα και σιγοβράστε για 45 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί καλά το ρύζι.

Βήμα 5

Προσθέστε το γάλα ή την κρέμα πριν σερβίρετε.

Πηγή: newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ