Σούπα κολοκύθας βελουτέ

Newsroom
Newsroom

Με υπέροχη μεταξένια υφή

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκύθα, ξεφλουδισμένη, χωρίς σπόρους και κομμένη σε κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 700 ml ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Βήμα 2
Προσθέστε την κολοκύθα και συνεχίστε το μαγείρεμα για 8- 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει και να παίρνει χρώμα.
Βήμα 3
Ρίξτε στην κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου και αλατοπιπερώστε. Αφήστε να πάρει βράση και σιγοβράστε για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να μαλακώσει πολύ η κολοκύθα.
Βήμα 4
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα, αφήστε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια πολτοποιήστε με ένα μπλέντερ χειρός.
Βήμα 5
Για μια ιδιαίτερα βελούδινη υφή μπορείτε να περάσετε τη σούπα μέσα από ένα λεπτό κόσκινο.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ