Αυτή η συνταγή για τορτελίνια με σπανάκι και μανιτάρια στο φούρνο είναι ένα πιάτο που θα αγαπήσει όλη η οικογένεια. Το λιωμένο τυρί από πάνω δίνει μια υπέροχη γεύση. Ολοκληρώστε το γεύμα προσθέτοντας μία μερίδα μπρόκολο ή μια μικρή πράσινη σαλάτα.
Υλικά
1 συσκευασία τορτελίνια με τρία τυριά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
340 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
5 μεσαίες σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 συσκευασία φρέσκο σπανάκι
2 ½ φλιτζάνια σάλτσα μαρινάρα χαμηλού νατρίου
113 γραμμάρια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα με χαμηλά λιπαρά
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
- Βουτυρώστε ένα ταψί με λάδι μαγειρέματος. Ετοιμάστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στραγγίστε τα.
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμότητα.
- Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά, για 5 έως 6 λεπτά.
- Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια, για 3 έως 4 λεπτά.
- Προσθέστε το σπανάκι και συνεχίστε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαραθεί και να εξατμιστεί το υγρό, για 4 έως 5 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά.
- Ανακατέψτε τα ζυμαρικά, το μείγμα μανιταριών και τη σάλτσα μαρινάρα σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίξτε το μείγμα ομοιόμορφα στο προετοιμασμένο ταψί και πασπαλίστε ομοιόμορφα με τυρί.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να αφρίσει και να ροδοκοκκινίσει ελαφρά το τυρί, για 25 έως 30 λεπτά.