Δαμάσκηνα με παγωτό και φιστίκια

Newsroom
Newsroom

Αξιοποιούμε τα φρέσκα δαμάσκηνα για να φτιάξουμε ένα λαχταριστό επιδόρπιο, που γαρνίρεται ιδανικά με παγωτό καραμέλα.

Υλικά

Για το σερβίρισμα

  • 500γρ. δαμάσκηνα
  • 30γρ. φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα, ψιλοκομμένα
  • 40γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 80γρ. αλεύρι
  • 40γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 καψουλάκι βανιλίνης
  • παγωτό καραμέλα
  • λεπτές φέτες δαμάσκηνου
  • φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε τα δαμάσκηνα και τα καθαρίζετε από τα κουκούτσια. Τα κόβετε σε μικρά κομμάτια και τα μοιράζετε σε 4 πυρίμαχα μπολάκια.

Βήμα 2

Βάζετε σε μπολ τα φιστίκια, το βούτυρο, το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακατεύετε με τα δάχτυλα ώστε η ζύμη να μοιάζει με χοντρά ψίχουλα. Τη μοιράζετε πάνω από τα δαμάσκηνα και την πιέζετε αρκετά, γιατί κατά το ψήσιμο τα φρούτα θα συρρικνωθούν.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και μεταφέρετε τα μπολάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνετε στο φούρνο για 40 λεπτά (η ζύμη δεν πρέπει να ροδίσει πολύ γρήγορα).

Βήμα 4

Όταν κρυώσουν, βάζετε πάνω από τα γλυκάκια μία μπάλα παγωτό καραμέλα και γαρνίρετε με λεπτές φέτες δαμάσκηνου. Πασπαλίζετε με χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρετε.

 

Πηγή: olivemagazine.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ