Τσάτνεϊ ντομάτας και πιπεριάς

Από τον Γιώργο Δημητρακόπουλο, chef de cuisine στην εταιρία Jacques Lafargues Traiteur στη Λιόν

 

1 ΩΡΑ • ΕΥΚΟΛΟ • ΓΙΑ 1 ΒΑΖΑΚΙ 500 ΓΡ.

Υλικά
6 κόκκινες στρογγυλές πιπεριές
2 κιλά ντομάτες
6 κ.σ. ηλιέλαιο
4 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο
200 γρ. καστανή ζάχαρη
200 ml μηλόξιδο
1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
2 κ.γ. κόλιανδρο, σε σκόνη
2 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση
Βάζουμε τις πιπεριές ολόκληρες σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στους 180οC για 30΄ μέχρι να σκουρύνουν εξωτερικά. Τις κλείνουμε σε δοχείο ή σε σακούλα τροφίμων και τις αφήνουμε να
ιδρώσουν. Τις καθαρίζουμε αφαιρώντας κοτσανάκια, σπόρους και την εξωτερική μεμβράνη.

Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι στερεωμένο σε μπολ, τις πιέζουμε με τα χέρια και τις αφήνουμε για 30΄ να στραγγίξουν.

Βάζουμε στην κατσαρόλα το ηλιέλαιο με τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 15΄ ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην καούν. Προσθέτουμε μετά τις στραγγισμένες ντομάτες, τις πιπεριές, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το ξίδι, το τζίντζερ, τον κόλιανδρο και το αλάτι.

Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για περίπου 2 ώρες, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να πήξει.

Το μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και τα διατηρούμε στο ψυγείο.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ