Μελιτζανοκεφτέδες κοκκινιστοί με φέτα

Χορτοφαγικοί κεφτέδες

Υλικά

Για τη σάλτσα

  • 1 κιλό μελιτζάνες
  • 1 φλιτζ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
  • 1/2 φλιτζ. σιμιγδάλι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 μέτριες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα απαλή
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 1 πολύ κοφτή κουτ. γλυκού αλάτι
  • 100 γρ. φέτα, σπασμένη σε 5-6 κομμάτια
  • μαύρο πιπέρι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο, ελαφρώς στυμμένο
  • 3 μέτριες ντομάτες τριμμένες, χωρίς τα φλούδια
  • 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C στον αέρα. Τρυπάμε τις μελιτζάνες σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι και τις ψήνουμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα μέχρι να μαλακώσουν για 25΄-45΄ (ανάλογα το μέγεθος). Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και με ένα κουτάλι αδειάζουμε σε ένα μπολ την ψίχα τους.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνουμε και πλάθουμε σε κεφτεδάκια. Τα βάζουμε σε ένα πιρέξ και τα ψήνουμε στους 200°C στον αέρα για 15΄.

Για τη σάλτσα: Στο μεταξύ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολ. Ρίχνουμε τη σάλτσα στο πιρέξ και μοιράζουμε ενδιάμεσα τη φέτα. Ψήνουμε για ακόμα 15΄ και τα σερβίρουμε ζεστά, κρύα ή ακόμα και την επομένη από το ψυγείο.

Πηγή: olivemagazine.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ