Αδελφή Βάρη: «Τα θύματα του Κουφοντίνα δεν είχαν επιλογή»

Αδελφή Βάρη: «Τα θύματα του Κουφοντίνα δεν είχαν επιλογή»

«Ο δολοφόνος Κουφοντίνας συνεχίζει να φέρνει τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα επάνω του. Αυτή τη φορά εκβιάζοντας την κυβέρνηση, κάνοντας απεργία πείνας, διεκδικώντας φυλακές της αρέσκειάς του. Είναι επιλογή του, μία επιλογή που δεν είχαν τα θύματά του. Θα την σεβαστώ», τόνισε μιλώντας στο OPEN

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN μίλησε η Γεωργία Βάρη, η αδελφή του αδικοχαμένου αστυνομικού Γιάννη Βάρη. Ήταν μόλις 26 ετών και δεν είχε καν συμπληρώσει χρόνο στην Αστυνομία, όταν το 1991 ρουκέτα της 17 Νοέμβρη χτύπησε το υπηρεσιακό λεωφορείο στο οποίο επέβαινε με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας χρόνια αργότερα χαρακτήρισε τον άτυχο αστυνομικό ως μέλος μιας «άγριας διμοιρίας».

«Ο δολοφόνος Κουφοντίνας συνεχίζει να φέρνει τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα επάνω του. Αυτή τη φορά εκβιάζοντας την κυβέρνηση, κάνοντας απεργία πείνας, διεκδικώντας φυλακές της αρέσκειάς του. Είναι επιλογή του, μία επιλογή που δεν είχαν τα θύματά του. Θα την σεβαστώ», τόνισε στο OPEN η Γεωργία Βάρη.

Στο OPEN  μίλησε και η κόρη του αστυνομικού υποδιευθυντή Απόστολου Βέλλιου, που έχασε τη ζωή του το 1994, όταν η τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας» έβαλε βόμβα και ανατίναξε λεωφορείο της αστυνομίας στον Περισσό. Σήμερα, μετά από σχεδόν 27 χρόνια, η Βασιλική Βέλλιου έδωσε τη δική της απάντηση στον Δημήτρη Κουφοντίνα και στην απεργία πείνας που κάνει. 

«Δεν είμαι υπέρ της αυτοχειρίας. Σε καμία περίπτωση. Αν είναι αυτή δηλαδή η επιθυμία του, όχι δεν την στηρίζω. Και όχι εκδικητικά γιατί πρέπει να πεθάνει στη φυλακή. Γιατί έχει και αυτός μία οικογένεια και ένα παιδί που όποιος και αν είναι ο πατέρας του, τον θέλει τον πατέρα του, να ξέρει ότι υπάρχει», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Αν ο νόμος είναι σε θέση να αποφασίσει για λογαριασμό του να δεχτεί την απόφαση του νόμου. Αν δεν του αρέσει πάλι θα πρέπει να την δεχτεί. Αν είναι προς όφελός του θα πρέπει να την δεχτούμε εμείς», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Κουφοντίνας: Στον υπουργό Δικαιοσύνης προσέφυγε η Κούρτοβικ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ