Άγιο Όρος: Νεκρός μοναχός από κορωνοϊό

Συνολικά έξι μονές βρίσκονται σε καραντίνα

Σε καραντίνα τέθηκαν έξι μονές στο Αγιο Ορος, ενώ ένας μοναχός έχασε τη ζωή του εξαιτίας επιπλοκών του κορωνοϊού.

Μιλώντας στο grtimes, o διοικητής στο Άγιο Όρος, Αθανάσιος Μαρτίνος μίλησε στο grtimes αναφορικά με τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην περιοχή της αθωνικής χερσονήσου και τα μέτρα που λαμβάνονται κατά της διασποράς του κορωνοϊού. «Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Συνολικά έξι Μοναστήρια βρίσκονται αυτήν την στιγμή σε καραντίνα, η οποία μάλιστα οδεύει προς το τέλος της. Το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί αρκετά κρούσματα σε μοναχούς. Από επιπλοκές κατέληξε το περασμένο Σάββατο ένας μοναχός 76 ετών, με υποκείμενα νοσήματα», επισήμανε ο κ. Μαρτίνος.

Ο διοικητής του Αγίου Ορους ενημέρωσε ότι αυτή την στιγμή νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και του Πολυγύρου συνολικά επτά μοναχοί (τέσσερις στη Θεσσαλονίκη, τρεις στον Πολύγυρο) από το Άγιο Ορος, εκ των οποίων ο ένας αντιμετωπίζει και υποκείμενα νοσήματα. «Οι υπόλοιποι παρακολουθούνται με οξύμετρα από το Κέντρο Υγείας στις Καρυές. Μόνο ένας μοναχός με κινητικά προβλήματα δεν διακομίστηκε σε νοσοκομείο αλλά παρακολουθείται και εκείνος με οξύμετρα » αναφέρει.

Ερωτηθείς για το αν και πόσο πιστά εφαρμόζονται τα μέτρα στις Μονές και στα κελιά στο Άγιο Όρος, όπου διαμένουν συνολικά 1200-1300 μοναχοί και 400-500 μοναχοί αντίστοιχα, τόνισε πως αυτό δεν έχει συμβεί σε όλες τις περιπτώσεις με αποτέλεσμα σε κάποια μοναστήρια να έχουν κολλήσει σχεδόν όλοι.

Rapid test στις πύλες εισόδου της αθωνικής χερσονήσου

Ο διοικητής του Αγίου Ορους αναφέρει ότι το Κέντρο Υγείας αλλά και τα Μοναστήρια είχαν προμηθευτεί rapid test, στα οποία υποβάλλονταν όσοι εμφάνιζαν συμπτώματα ή κρίνονται ως πιθανά κρούσματα. «Τελευταία εμφανίστηκαν αρκετά κρούσματα και έτσι ξεκίνησαν έλεγχοι στις πύλες εισόδου. Μέχρι στιγμής, εντοπίστηκαν τρία θετικά κρούσματα, ένας ναυτικός και δύο εργαζόμενοι, οι οποίοι ήταν ασυμπτωματικοί και δεν τους επετράπη η είσοδος», είπε.

Φωτογραφία: Pixabay
 

Πηγή: iefimerida.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ