Αχ. Γκίκας:Υπό συζήτηση η χρήση διπλής μάσκας για τον κορωνοϊό

Αχ. Γκίκας:Υπό συζήτηση η χρήση διπλής μάσκας για τον κορωνοϊό

Τι εκτίμησε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης για τα επιδημιολογικά μέτρα που βρίσκονται επί τάπητος στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων

Την εκτίμηση ότι θα χρειαστεί παράταση του lockdown εξέφρασε ο Καθηγητής Παθολογίας - λοιμώξεων του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέας Γκίκας τονίζοντας παράλληλα ότι στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων παραμένει υπό συζήτηση το ζήτημα της υποχρεωτικής χρήσης διπλής μάσκας για την ατομική προστασία από τον κορωνοϊό.

Ειδικότερα, ο κ. Γκίκας εκτίμησε ότι δεν θα φτάσουν μόνο 2,5 εβδομάδες lockdown στην Αττική για να βελτιωθούν οι επιδημιολογικοί δείκτες.

«Μπορεί και μάλλον θα χρειαστεί παράταση, μπορεί να χρειαστεί να ανασκευάσουμε και να αναθεωρήσουμε και τα μέτρα που έχουμε πάρει και τα επιδημιολογικά μέτρα τις λεγόμενες μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις», τόνισε ο καθηγητής αναφέροντας συγκεκριμένα το ζήτημα τη μάσκας.

Εξήγησε, μιλώντας στο ΣΚΑΙ τόνισε ότι στην επιτροπή γίνεται συζήτηση για τη χρήση διπλής μάσκας καθώς υπάρχουν κενά και οι πολίτες δεν τις φορούν σωστά. Διευκρίνισε ωστόσο ότι μίλησε για υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας.

Υπέρ της διπλής μάσκας τάχθηκε και ο ιατρός ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης μιλώντας στην ίδια εκπομπή τονίζοντας ότι πρέπει να καλύπτει το πρόσωπο και όχι το λαιμό.

Ο κ. Παυλάκης τόνισε ότι χρειάζονται τέσσερις εβδομάδες lockdown για να υπάρξει αποτέλεσμα λέγοντας χαρακτηριστικά «καλύτερα να στεναχωρηθείτε στο σαλόνι σας παρά να βρεθείτε στην εντατική.

Πηγή: in.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ