ΑΚΚΕΛ: Καταγγελία για βίαιη προσαγωγή υποψήφιας βουλευτού

Newsroom
Newsroom

Το ΑΚΚΕΛ κινείται νομικά κατά της προληπτικής βίαιης προσαγωγής υποψήφιας βουλευτού του στην Ορεστιάδα κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη.

Η ανακοίνωση του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας, αναφέρει:
 

            Η υποψήφια βουλευτής Έβρου του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος ΑΚΚΕΛ, Ελένη Γαζή, προσήχθη βίαια και αδικαιολόγητα στο αστυνομικό τμήμα Ορεστιάδας από αστυνομικούς ντυμένους με πολιτικά, κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή τον φράκτη για τους λαθρομετανάστες. 

            Το ΑΚΚΕΛ περίμενε μέχρι τώρα για να βρεθεί κάποια εξήγηση ή έστω να δοθεί συγγνώμη από την πλευρά της αστυνομίας ή της κυβέρνησης για αυτή την πολλαπλώς παράνομη ενέργεια, αλλά τίποτα δεν έγινε.

            Οι φερόμενοι ως αστυνομικοί με πολιτικά δεν έδειξαν υπηρεσιακή ταυτότητα στο στέλεχος του ΑΚΚΕΛ και κατά συνέπεια παραβίασαν το άρθρο 2 παράγραφος 2 του προεδρικού διατάγματος του 2004 που τούς υποχρεώνει να ταυτοποιούνται αμέσως ενώπιον του πολίτη για οποιονδήποτε λόγο κάνουν παρέμβαση. Επιπλέον χωρίς καν να ζητήσουν στοιχεία έκαναν αμέσως βίαιη προσαγωγή στο στέλεχος του ΑΚΚΕΛ, η οποία όχι μόνο δεν είχε ίχνος βίαιης συμπεριφοράς, αλλά είχε μείνει έκπληκτη και είχε απορία για το τι συμβαίνει λόγω της βιαιότητας της επέμβασης των υποτιθέμενων αστυνομικών (διότι δεν είχαν αποδείξει την αστυνομική τους ιδιότητα).

Σύμφωνα με τη νόμιμη διαδικασία, ο αστυνομικός οδηγεί στο αστυνομικό τμήμα για εξέταση μόνο άτομα τα οποία στερούνται στοιχείων αποδεικτικών της ταυτότητάς τους ή τα οποία, εξαιτίας του τόπου, του χρόνου, των περιστάσεων και της συμπεριφοράς τους δημιουργούν υπόνοιες διάπραξης εγκληματικής ενέργειας. Η υποψήφια βουλευτής του ΑΚΚΕΛ σε καμία περίπτωση δεν εμπίπτει σε αυτές τις δύο πιθανότητες. Ποτέ δεν ζητήθηκαν στοιχεία ταυτότητας και σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να προκαλέσει υπόνοιες για οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια. Ουσιαστικά ήταν μία περίπτωση αντιποίησης αρχής από την πλευρά των αστυνομικών, οι οποίοι τότε δεν είχαν αστυνομική ιδιότητα διότι δεν ακολούθησαν τη νόμιμη διαδικασία απόδειξης αστυνομικής ιδιότητας και πρακτικά είχαμε απαγωγή της υποψήφιας βουλευτού του ΑΚΚΕΛ ως αποτέλεσμα από τις παράνομες ενέργειες των αστυνομικών.

          Αυτό είναι ένα ακόμη περιστατικό αυθαιρεσίας και παράνομης δράσης της αστυνομίας κατά του ΑΚΚΕΛ. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τη στάση του αστυνομικού διευθυντή όταν ο εργολάβος της ΤΕΡΝΑ έκανε επίθεση κατά του προέδρου του ΑΚΚΕΛ, διευκολύνοντάς τον στην επίθεση. Ούτε και την προσαγωγή του εκπροσώπου τύπου του ΑΚΚΕΛ από την τροχαία Αλεξανδρούπολης όταν αυτός έβγαζε φωτογραφίες από απαράδεκτη και υβριστική συμπεριφορά αστυνομικών κατά ηλικιωμένου μπροστά μάλιστα στα εγγονάκια του. Για αυτή την υπόθεση έχει ήδη υποβληθεί μήνυση κατά των αστυνομικών, όπως νομικές ενέργειες θα γίνουν και κατά των αστυνομικών στην Ορεστιάδα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ