Αλ. Κοπτσής: Νέα επίθεση από χάκερ την Τρίτη στην Τράπεζα Θεμάτων

Newsroom
Newsroom

Μεγαλύτερης έκτασης από εκείνη της Δευτέρας είναι η κυβερνοεπίθεση πυο δέχθηκε το σύστημα ενδοσχολικών εξετάσεων. Καθυστερρήσεις και αγωνία στα σχολεία.

Καινούρια κυβερνοεπίθεση δέχεται από νωρίς το πρωί της Τρίτης η Τράπεζα Θεμάτων, όπως αποκάλυψε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Ο κ. Κόπτσης είπε πως χθες η πλατφόρμα δεχόταν ταυτοχρόνως 280.000 επισκέψεις το δευτερόλεπτο από τους χάκερ, ενώ σήμερα ο αριθμός αυτός είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Ο Γ.Γ. του Υπ. Παιδείας είπε πως γίνονται προσπάθειες ανάταξης του προβλήματος, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να υπάρξει ανάλογο πρόβλημα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, καθώς σε αυτές τα θέματα προκύπτουν και διανέμονται από άλλο, ανεξάρτητο δίκτυο.

Πάντως την Δευτέρα, η ηλεκτρονική πλατφόρμα είχε καταρρεύσει και άρχισε να υπολειτουργεί μετά τις 09:30 το πρωί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει πολύ η διαδικασία των εξετάσεων της πρώτης βάρδιας, αλλάζοντας συνολικά το πρόγραμμα.

Επίσης αναβλήθηκαν οι εξετάσεις της Α’ και Β’ Λυκείου σε αρκετά σχολεία, ενώ σε ορισμένα και της Γ’ Λυκείου με αποτέλεσμα να γίνουν σήμερα οι εξετάσεις.

 

Δείτε επίσης:

Τράπεζα Θεμάτων: "Κατέρρευσε" και σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ