Αναγνωστοπούλου για Φασιανό: Έκανε μια σπάνια και διαρκή σπουδή στην ανθρώπινη καθημερινότητα

Αναγνωστοπούλου για Φασιανό: Έκανε μια σπάνια και διαρκή σπουδή στην ανθρώπινη καθημερινότητα

Το μήνυμά για τον θάνατο του μεγάλου ζωγράφου

Η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστόπουλου αποχαιρετά τον μεγάλο ζωγράφο Αλέκο Φασιανό με ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι τα έργα του είχαν την οικειότητα και την ταυτότητα του δημιουργού τους και πως ο καλλιτέχνης «εκανε μια σπάνια και διαρκή σπουδή στην ανθρώπινη καθημερινότητα».

 «Τα έργα του Αλέκου Φασιανού είχαν την οικειότητα και την ταυτότητα του δημιουργού τους. Δεν λαθέψαμε ποτέ να τα αναγνωρίσουμε και να τα συνδέσουμε με το ονοματεπώνυμο του. Σπουδαίο πράγμα για έναν καλλιτέχνη αυτό, όταν το κατορθώνει. Από τις πρώτες του συνθέσεις με τις έντονες μορφές και τις φανταχτερές φορεσιές, μέχρι τα μετέπειτα έργα του που φτιάχτηκαν από το χαρακτηριστικό του ύφος το γεμάτο από κίνηση , φτερά, ελεύθερα σώματα, έκανε μια σπάνια και διαρκή σπουδή στην ανθρώπινη καθημερινότητα.

Αγαπήσαμε τα ποδήλατα του, τα ερωτευμένα ζευγάρια του, τις ενδυματολογικές επιλογές τους. Είχαν κοσμήσει εξώφυλλα βιβλίων που αγαπήσαμε, είχαν γίνει αφίσες θεατρικών έργων που είδαμε. Η είδηση του θανάτου του έρχεται σε αυτή τη χρονική στιγμή, που έχουμε περισσότερο από ποτέ την ανάγκη να μας εμπνέουν οι εμβληματικοί άνθρωποι της τέχνης. Αντίο Αλέκο Φασιανέ, μένουμε πίσω με σεβασμό στο τεράστιο έργο σου»

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ