Αντιδρούν τα κόμματα για τη μεταφορά της Πρωτομαγιάς

Αντιδρούν τα κόμματα για τη μεταφορά της Πρωτομαγιάς

"Πυρά" από ΚΚΕ και η θέση του ΚΙΝΑΛ

Σωρεία  αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να μεταφερθεί ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Το γεγονός γνωστοποίησε σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,  κ. Πέτσας κατά την ενημέρωση των συντακτών, ζήτώντας μάλιστα την κατανόηση των συνδικάτων. «Προσβλέπουμε ότι όλα τα σωματεία των εργαζομένων, όλων των βαθμίδων, αλλά και όλες οι πολιτικές δυνάμεις, θα αναγνωρίσουν με τη στάση τους ότι φέτος είναι αλλιώς. Όπως το Πάσχα, έτσι και η Πρωτομαγιά» είπε κατά την ενημέρωση.

Όπως ήταν λογικό ωστόσο, η απόφαση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΚΚΕ, το οποίο μέσω του ΓΓ της ΚΕ του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα, καλεί τους εργαζόμενους να μη μείνουν σιωπηλοί και να συμμετέχουν στις δράσεις που διοργανώνουν αύριο Τρίτη, συνδικάτα, σε εννέα σημεία της Αττικής αλλά και σε όλη την Ελλάδα,  με τήρηση των αποστάσεων και των μέτρων προφύλαξης.

Όπως είπε οι εργαζόμενοι όχι μόνο πρέπει να είναι σε εγρήγορση και ετοιμότητα, αλλά «πρέπει τώρα να πάρουμε μέρος και να κινητοποιούμαστε και αύριο, Μέρα Δράσης για τα εργασιακά ζητήματα, και την Πρωτομαγιά». Υπογράμμισε δε, ότι είναι ανεπίτρεπτο να απαγορευθεί κάτι τέτοιο και πρόσθεσε ότι «πρέπει να συνταχθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις, όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις με αυτή τη λογική και αυτήν την άποψη».

Αναφέρθηκε εξάλλου και στη συναυλία της Α. Πρωτοψάλτη λέγοντας ότι «και αυτό ήταν δείγμα της κυβερνητικής υποκρισίας», καθώς από τη μια η κυβέρνηση «εκτοξεύει μύδρους και στέλνει αστυνομικές δυνάμεις κατά γιατρών, νοσηλευτών και εργαζομένων όταν διαμαρτύρονται και διεκδικούν για να μείνουν όρθιοι και δυνατοί και λέει ότι συνωστίζονται» και από την άλλη, «βλέπουμε να συνωστίζεται ο κ. Πρωθυπουργός ή άλλα κυβερνητικά στελέχη με αφορμή την -πολύ καλή κατά τα άλλα- ενέργεια της κυρίας Πρωτοψάλτη».

Αντίδραση και από το ΚΙΝΑΛ

Την ίδια ώρα και το Κίνημα Αλλαγής, κάνει λόγο για  λανθασμένη απόφαση αναφορικά με τη μεταφορά του εορτασμού της Πρωτομαγιάς. Με μια λιτή διατύπωση, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης σχολίασε ότι: «Εμείς έχουμε αποδείξει ότι ακούμε τους ειδικούς επιστήμονες και σεβόμαστε την άποψή τους για την περιφρούρηση της δημόσιας υγείας. Όσον αφορά την Πρωτομαγιά και τον ισχυρό της συμβολισμό, είναι αναγκαίο να υπάρξει συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ»

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ