Αντιπολεμική κινητοποίηση στις 17 Απριλίου

Αντιπολεμική κινητοποίηση στις 17 Απριλίου

Τι αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ μ-λ

"Στις 17 Απρίλη υψώνουμε ανάστημα! Διαδηλώνουμε αντιπολεμικά- αντιπεριαλιστικά", αναφέρει, σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ μ-λ.

Μεταξύ άλλων, τονίζει πως

"Εμείς που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, καλούμε το λαό και τη νεολαία να διαδηλώσουμε μαζικά, να διαδηλώσουμε αντιπολεμικά και αντιιμπεριαλιστικά στις 17 του Απρίλη. Καλούμε το λαό και τη νεολαία να στηρίξουμε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία που πήραν αριστερές οργανώσεις, πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες των εργαζομένων και της νεολαίας. Να στείλουμε μήνυμα αλληλεγγύης και φιλίας στους γειτονικούς λαούς! Να στείλουμε μήνυμα  πως δεν θέλουμε να θυσιαστούμε για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και των αστικών τάξεων!
Ψηφίσματα ήδη προωθούνται και στηρίζονται από σωματεία εργαζομένων και συλλόγους της αγωνιζόμενης φοιτητικής νεολαίας. Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, σε Χανιά και Ηράκλειο, σε Ηγουμενίτσα και στα Γιάννενα, στο Βόλο, στα Τρίκαλα και στη Λάρισα, στην Ξάνθη, στη Σάμο και στη Μυτιλήνη καλούνται ή προγραμματίζονται διαδηλώσεις, νέες πόλεις μπαίνουν στο αντιπολεμικό- αντιϊμπεριαλιστικό αυτό ραντεβού!  
Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, βλέπουμε τις περιοχές μας να γίνονται ορμητήρια των φονιάδων, κόμβοι θανάτου σε ένα δίκτυο επιτήρησης και επεμβάσεων ενάντια σε αντίπαλους ιμπεριαλιστές αλλά και εναντίον των λαών μαζί και του δικού μας. Όλη η χώρα απ’ άκρη σ’ άκρη γίνεται πλατφόρμα των εμπόρων του πολέμου, δολοφονικό εργαλείο των αμερικανοΝΑΤΟϊκων ιμπεριαλιστών. 
Η υπερ-βάση της Σούδας στην Κρήτη αναβαθμίζεται σε βάση – τέρας, από την οποία θα εκκινούν  θηριώδη πλεούμενα όπως το αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ, ώστε οι αμερικάνοι να ελέγχουν και να επεμβαίνουν αποτελεσματικότερα σε Ανατολική Μεσόγειο, Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή. Τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας γίνονται τα βορινά αγκυροβόλια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για τον έλεγχο των Βαλκανίων και της Μαύρης Θάλασσας. Το δίκτυο του θανάτου, συμπληρώνουν και μεγαλώνουν, η βάση για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) στο Στεφανοβίκειο του Βόλου, η αναβάθμιση της αεροπορικής βάσης στο Άκτιο  της Πρέβεζας, οι διευκολύνσεις που παρέχουν στους φονιάδες των ΗΠΑ τα στρατιωτικά αεροδρόμια σε Λάρισα και Ανδραβίδα, το Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης που ετοιμάζεται από το ΝΑΤΟ στην Καλαμάτα και ο κατάλογος μακραίνει. Συνάμα ανοίξει ξανά η επικίνδυνη συζήτηση για την αποθήκευση πυρηνικών στον Άραξο."
 

Βάρλας Γιάννης, ιδιωτικός υπάλληλος, Αθήνα
Μπουγιούκας Δημήτρης, ιδιωτικός υπάλληλος, Αθήνα
Χαρτζουλάκης Νίκος,  ιδιωτικός υπάλληλος, Χανιά
Καταλαγαριανάκης Γιάννης, καθηγητής Μ.Ε., μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, Ηράκλειο

Ευθυμίου Θάνος, διανομέας, Γιάννενα
Γραμματά Ρέα, δασκάλα, μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Θεσπρωτίας, Ηγουμενίτσα
Βλαχοσταμάτης Μανώλης, ιδιωτικός υπάλληλος, Μαγνησία
Μαντάς Χρήστος, συμβασιούχος εργαζόμενος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, Λάρισα
Μαχαίρας Αλέξης, ιδιωτικός υπάλληλος, Πάτρα
Πανίδου Σίσσυ,  νοσηλεύτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, Ξάνθη
Μάρκογλου Ιωάννα, μέλος του Δ.Σ. Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης, Ξάνθη
Σαπουνάς Τάσος, εκπαιδευτικός, Θεσσαλονίκη
Παπαγεωργίου Σταύρος, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Φυσικού ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη
 


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ