Αντίστροφη μέτρηση για τον νέο πρόεδρο στο Κίνημα Αλλαγής

Αντίστροφη μέτρηση για τον νέο πρόεδρο στο Κίνημα Αλλαγής

Μετά από μία εβδομάδα που χαρακτηρίστηκε από υψηλούς τόνους και σκληρή αντιπαράθεση, τα βλέμματα πλέον στρέφονται στο τελικό αποτέλεσμα: Ανδρουλάκης ή Παπανδρέου;

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής με λίγες ώρες να απομένουν για το άνοιγμα της κάλπης του δεύτερου και τελευταίου γύρου των εσωκομματικών εκλογών.
Στον πρώτο γύρο έκοψε πρώτος το «νήμα» ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος συγκέντρωσε το 36,88% των ψήφων, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου έλαβε 27,97%.
Η υψηλή συμμετοχή φαίνεται πως ευνοεί τον κ. Ανδρουλάκη, με τον Γιώργο Παπανδρέου να ελπίζει σε σημαντική ανατροπή και αλλαγή των δεδομένων του πρώτου γύρου. 

Μετά από μία εβδομάδα που χαρακτηρίστηκε από υψηλούς τόνους και σκληρή αντιπαράθεση, τα βλέμματα πλέον στρέφονται στο τελικό αποτέλεσμα αλλά και την επόμενη ημέρα στην πολιτική σκηνή της χώρας.
Ο Γιώργος Παπανδρέου αλλάζοντας πλήρως στρατηγική (σε σχέση με τον πρώτο γύρο), επιτέθηκε στον Ν. Ανδρουλάκη και ανέβασε τους τόνους.
Από την πλευρά του ο Ν. Ανδρουλάκης πήρε σαφείς αποστάσεις. Αρκέστηκε στις προγραμματισμένες ομιλίες του απαντώντας παράλληλα στις κατηγορίες Παπανδρέου ώστε να μη μείνουν σκιές.

Κρίσιμο το πόσοι από τους 69.827 ψηφοφόρους του Ανδρέα Λοβέρδου θα προσέλθουν στις κάλπες και τι θα κάνουν οι υποστηρικτές των Παύλου Χρηστίδη, Παύλου Γερουλάνου και Χάρη Καστανίδη. Όσα πρέπει να ξέρουν οι ψηφοφόροι για το β’ γύρο

Μόνο όσοι ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή θα μπορούν να ψηφίσουν στο δεύτερο γύρο.

Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων η εγκύκλιος που εκδόθηκε από την ΕΔΕΚΑΠ, σε ότι αφορά στην εκλογική διαδικασία.

Ειδικότερα:

  • Στις επαναληπτικές εκλογές της 12/12/21 για την ανάδειξη Προέδρου ψηφίζουν μόνο όσοι ψήφισαν στην Εκλογική Διαδικασία της 5/12/21 σε οποιοδήποτε τμήμα διευκολύνονται για την άσκηση του δικαιώματός τους.
  • Ο ψηφοφόρος όταν προσέρχεται στο Εκλογικό Τμήμα καταθέτει υποχρεωτικά το ατομικό του στοιχείο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης), αναζητείται από τον χειριστή tablet στον εκλογικό κατάλογο που διαμορφώθηκε από τους ψηφίσαντες της 5/12/21 και όταν εντοπίζεται, διαπιστεύεται για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.
  • Στη συνέχεια, ο Γραμματέας της Εφορευτικής Επιτροπής θα καταχωρεί όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στην κατάσταση ψηφισάντων και θα υπογράφει. Ακολούθως, ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής θα παραλαμβάνει το στοιχείο της ταυτοπροσωπίας και θα παραδίδει στον ψηφοφόρο το φάκελο και το ψηφοδέλτιο. Ο ψηφοφόρος θα πηγαίνει υποχρεωτικά στο παραβάν για να κάνει την επιλογή του. Επιστρέφοντας ο ψηφοφόρος από το παραβάν, ο πρόεδρος θα σφραγίζει και θα μονογράφει το φάκελο και αφού τον ρίξει στην κάλπη, θα του παραδίδει το στοιχείο ταυτοπροσωπίας και θα αποχωρεί.
  • Οι ψηφοφόροι κατά την εκλογική διαδικασία της 12ης Δεκεμβρίου δεν πληρώνουν κανένα ποσό.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ