Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα από τις 9 το βράδυ

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα από τις 9 το βράδυ

Τί ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς - Από την Παρασκευή η ισχύς του μέτρου - Ποιες περιπτώσεις εξαιρούνται

Νέα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση μετάδοσης του κορωνοϊού ανακοίνωσε, το απόγευμα της Τετάρτης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά από το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής 13 Νοεμβρίου τίθεται σε εφαρμογή απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Όπως ανέφερε, ο λόγος που οδήγησε σε αυτή την απόφαση ήταν η διαπίστωση περιττών μετακινήσεων σε σπίτια πολιτών.

Σημειώνεται ότι από τις 21:00 έως τις 05:00 επιτρέπονται μέσω SMS μόνο οι απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις κοντά στην οικία του καθενός.

Ετσι, από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου θα ισχύουν τα εξής:

  •     Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00 από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου σε όλη τη χώρα. Στο διάστημα αυτό επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο για εργασία, υγεία και μικρή βόλτα κατοικιδίου. Το μικρή βόλτα κατοικιδίου αφορά σε περιοχή πολύ κοντά στο σπίτι. Οσον αφορά στην εργασία είναι απαραίτητο το έγγραφο μετακίνησης του εργοδότη, ενώ όσον αφορά στα θέματα υγείας επιτρέπεται η έξοδος μόνο σε σοβαρές περιπτώσεις.
  •     Τηλεργασία: Κάθε Οργανισμός υποχρεούται να λειτουργεί με το άκρως απαραίτητο προσωπικό και να διαθέτει έκθεση ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ο Ν Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι εντείνονται πλέον οι έλεγχοι στις επιχειρήσεις για να διαπιστωθεί αν τηρείται το μέτρο, ενώ έκανε έκκληση στους τηλεοπτικούς σταθμούς να περιορίσουν τους καλεσμένους στα τηλεοπτικά στούντιο.
  •     Αθληση: Το «μετακίνηση 6», όπως διευκρίνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν αφορά άθληση σε αθλητικά σωματεία, αλλά σε ατομική άσκηση και μέχρι 3 άτομα με αποστάσεις και σε μικρή απόσταση από το σπίτι.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε πως για όλα τα παραπάνω ισχύει κανονικά η χρήση του SMS 13033. Ολα αυτά την στιγμή που είναι σε εξέλιξη μία πάρα πολύ μεγάλη μάχη για να αντέξει το σύστημα υγείας το δεύτερο σφοδρό κύμα του κορvνοϊού είναι σε εξέλιξη και οι ΜΕΘ πιέζονται πάρα πολύ. Εδώ και πολλές εβδομάδες οι εισαγωγές σε σχέση με τα εξιτήρια στα νοσοκομεία είναι πολύ περισσότερες και έτσι επιβαρύνονται και οι κλίνες ΜΕΘ αλλά και γενικότερα οι κλίνες των νοσοκομείων.

Όσον αφορά την ατομική άθληση ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε: «Αυτή δεν αφορά στην άθληση - προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων. Αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση σε συνθέσεις έως 3 άτομα και με ισχυρή σύσταση η άθληση να πραγματοποιείται κοντά στην οικία των πολιτών». Ταυτόχρονα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ξεκαθάρισε ότι το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπονται κατά τη διάρκεια του lockdown.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.752 νέα κρούσματα κορωνοϊού, και 43 θανάτους σε ένα 24ωρο.

 

Πηγή: ethnos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ