Απολογήθηκε για τη φωτιά στο Μάτι ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου

Απολογήθηκε για τη φωτιά στο Μάτι ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου

Αφέθηκε ελεύθερος δίχως όρους

Έπειτα από μια πολύωρη απολογία, σήμερα, ενώπιον του ανακριτή Αθ. Μαρνέρη που διενεργεί την ανάκριση για τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική το καλοκαίρι του 2018, ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, κατηγορούμενος στην υπόθεση, αποχώρησε ελεύθερος από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Μάλιστα, ανακριτής και εισαγγελέας δεν του επέβαλλαν κανένα περιοριστικό όρο. Σύμφωνα με πληροφορίες  ο κ. Μπουρνούς κατά τη διάρκεια της απολογίας του αρνήθηκε τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί στο πλαίσιο της έρευνας για τη φονική πυρκαγιά.

Σε δήλωσή του μετά το τέλος της απολογίας του ο κ. Μπουρνούς ανέφερε: ««Καταθέσαμε σε μία διαδικασία που χάθηκαν φίλοι, συγγενείς, γείτονες. Είμαστε εδώ για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Στόχος μας είναι αυτός, μόνο η αποκάλυψη της αλήθειας. Κάναμε ότι ήταν υπηρεσιακώς υπεύθυνο και ανθρωπίνως δυνατό». Ο δικηγόρος του κ. Μπουρνούς Θρασύβουλος Κονταξής επισήμανε: «Αυτές είναι ώρες ευθύνης και περισυλλογής. Ο κ. Μπουρνούς και η οικογένεια του υπήρξαν θύματα, κάηκε το σπίτι του. Στο πλαίσιο της ανάκρισης γίνεται αγωνιώδης προσπάθεια να αποκαλυφθεί η αλήθεια».

Να σημειωθεί ότι κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για τη πυρκαγιά στο Μάτι, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 102 ατόμων έχουν απαγγελθεί σε συνολικά 20 πρόσωπα.

Πηγή: protothema.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ