Απορρίφθηκε από την Κ.Ε.Μ. το αίτημα μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα

Απορρίφθηκε από την Κ.Ε.Μ. το αίτημα μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα

Απορριπτική απέναντι στο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού, εμφανίστηκε η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών.

 

Το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού από τον Δομοκό, απορρίφθηκε από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ) σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Αναμένεται, πλέον, οι συνήγοροί του να προσφύγουν στα αρμόδια διοικητικά δικαστήρια, με τον «Λουκά» της 17Ν να βρίσκεται εδώ και πολλές ημέρες σε απεργία πείνας και δίψας και την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται οριακή.

Παράλληλα, σήμερα, είναι προγραμματισμένη διαδήλωση υπέρ του κρατουμένου στο κέντρο της Αθήνας και με εντολή της Αστυνομίας θα κλείσει στις 16:30 ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα».

Αξίζει να σημειωθεί πως το 62χρονο ηγετικό μέλος της 17 Νοέμβρη διεμήνυσε προχτές μέσω της γιατρού του, Κατερίνα Ντουζέπη, στο νοσοκομείο Λαμίας πως θα συνεχίσει την απεργία πείνας «μέχρι τη δικαίωση του αιτήματός του».

Σύμφωνα με την ίδια, ο απεργός πείνας βρίσκεται σε έντονο υπερκαταβολικό στάδιο λόγω της ασιτίας και δεν καλύπτονται οι βασικές του μεταβολικές ανάγκες, κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο να παρουσιάσει, ανά πάσα στιγμή, πολυοργανική ανεπάρκεια η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο, ωστόσο μέχρι στιγμής έχει επαφή με το περιβάλλον και πλήρη διάυγεια.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ