Αργυρούπολη: Κάθειρξη 10 ετών στον 47χρονο νταή που ξυλοκόπησε την σύντροφό του

Newsroom
Newsroom

Το Μικτό Ορκωτό τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Αργυρούπολη.

 Σε 10 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο αθλητής τζούντο, που ξυλοκόπησε άγρια την σύντροφό του στην Αργυρούπολη, η οποία έκτοτε παραμένει σε κέντρο αποκατάστασης, προκειμένου να ανακτήσει όσο το δυνατόν τη λειτουργικότητα της.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, συντασσόμενο με την εισαγγελική πρόταση, τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ του αναγνωρίστηκε, κατά πλειοψηφία, το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Ο ίδιος στην απολογία του επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα, ισχυριζόμενος ότι έβλεπε «οράματα», και ότι την ώρα του ξυλοδαρμού ήταν «θολωμένος», ενώ είχε κάνει χρήση χασίς και αλκοόλ.

Ο εισαγγελέας στην πρότασή του ζήτησε να κριθεί ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη γιατί μετά τον ξυλοδαρμό τηλεφώνησε στις αδερφές του και ζήτησε να καλέσουν το ΕΚΑΒ.

Ο εισαγγελέας αμφισβήτησε την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που απέδιδε στον δράστη σοβαρή ψυχοπαθολογία.

«Αυτός ο άνθρωπος ξέρει τι δύναμη έχουν τα χέρια του, δεν απλώνει για πρώτη φορά το χέρι του και χτυπάει ανελέητα! Ανελέητα! Δεν άφησε σημείο του σώματος της χωρίς να το χτυπήσει! Είχε μάθει να εξουδετερώνει τον αντίπαλο» ανέφερε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος στην απολογία του, αφού ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του, απέδωσε τον ανηλεή ξυλοδαρμό της 41χρονης Όλγας σε χρήση αλκοόλ και χασίς που είχε κάνει την επίμαχη μέρα και στον θυμό του όταν το θύμα τού αποκάλυψε πως έχει και άλλη σχέση. «Μου έλεγε ότι είχε κάτι με έναν Αλβανό απ' τη λαϊκή. Γύρισα κατά πάνω της, σηκώνομαι όρθιος και τη χαστουκίζω τρεις φορές. Ξαναγυρνάω τη βλέπω γυρισμένη στο πλάι και έπαθα σοκ. Στην αρχή νόμιζα ότι το έκανε έτσι. Φώναζα ”Όλγα Όλγα”. Δεν είχε αίματα. Τεντώνει τα χέρια της και τα πόδια της, δεν ανταποκρίνονταν. Πήρα το 166 και βγήκε τηλεφωνητής. Πήρα τότε αμέσως την αδελφή μου να ειδοποιήσει ασθενοφόρο» είπε ο 47χρονος.
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ