Αρχιεπίσκοπος: «Αδράξτε την ευκαιρία να γνωρίσετε τη χώρα μας και τον Ελληνορθόδοξο πολιτισμό της»

Newsroom
Newsroom

Τριάντα έξι φοιτητές, καθηγητές και κληρικοί, Ρωμαιοκαθολικοί και Ορθόδοξοι βρίσκονται στη χώρα μας με σκοπό να μάθουν την ελληνική γλώσσα και να γνωρίσουν από κοντά τον Ελληνορθόδοξο πολιτισμό

Με νέους, κληρικούς και επιστήμονες που προέρχονται από διάφορες χώρες του κόσμου και συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Οικουμενικός Ελληνισμός» της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος συναντήθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Τριάντα έξι φοιτητές, καθηγητές και κληρικοί, Ρωμαιοκαθολικοί και Ορθόδοξοι, οι οποίοι βρίσκονται στη χώρα μας με σκοπό να μάθουν την ελληνική γλώσσα και να γνωρίσουν από κοντά τον Ελληνορθόδοξο πολιτισμό, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον Αρχιεπίσκοπο στην Ι. Μονή Αγίων Θεοδώρων Ζάλτσας Βοιωτίας. Ο Αρχιεπίσκοπος τους καλωσόρισε στην Ιερά Μονή και τους ευχήθηκε καλή παραμονή στη χώρα μας και να μπορέσουν να αποκομίσουν όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες και γνώση όσο διάστημα βρίσκονται στην Ελλάδα. «Αδράξτε την ευκαιρία να γνωρίσετε τη χώρα μας και τον Ελληνορθόδοξο πολιτισμό της κατά την παραμονή σας στην πατρίδα μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος.

Οι επισκέπτες, οι οποίοι προέρχονταν από τις Η.Π.Α., τη Νιγηρία, την Ουγκάντα, τη Μαδαγασκάρη, την Γκάνα, την Αυστρία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Σερβία, τη Βραζιλία, την Ουκρανία και την Πολωνία, ευχαρίστησαν τον Αρχιεπίσκοπο για την φιλοξενία που τους προσφέρει η Εκκλησία της Ελλάδος και την ευκαιρία που τους δίδεται να γνωρίσουν από κοντά τον Ελληνορθόδοξο πολιτισμό και την ελληνική παράδοση και ιστορία. Την ομάδα των επισκεπτών συνόδευε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου Αγαθάγγελος, γενικός διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το πρόγραμμα «Οικουμενικός Ελληνισμός» της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος συνεχίζεται φέτος για 16η χρονιά. Προβλέπει τη φιλοξενία φοιτητών και άλλων προσώπων που εκφράζουν το ενδιαφέρον να συμμετέχουν από το εξωτερικό, ώστε κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα να μάθουν τις βασικές έννοιες της ελληνικής γλώσσας, να επισκεφθούν μνημεία και Ιερές Μονές ορόσημα του Ελληνορθόδοξου πολιτισμού και μουσεία.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ