Αρκουμανέας: Αναμένουμε αύξηση κρουσμάτων

Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων έχει πέσει στα 36 χρόνια και σε συγκεκριμένες περιοχές μέχρι και στα 23 έτη, όπως είπε ο κ. Αρκουμανέας.

Αύξηση κρουσμάτων τις επόμενες εβδομάδες αναμένει ο ΕΟΔΥ, σύμφωνα όσα είπε ο πρόεδρός του Παναγιώτης Αρκουμανέας μετά τις συναντήσεις που είχε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

«Τις επόμενες εβδομάδες αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων και οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση. Η Βόρεια Ελλάδα και η Κεντρική Μακεδονία δέχτηκαν μια σημαντική αύξηση το τελευταίο διάστημα. Είναι ευχάριστο όμως ότι τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα μειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη και ελπίζουμε να παραμείνουν χαμηλά. Γηροκομεία και Χαλκιδική συνέβαλαν πολύ στην αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και στη Θεσσαλονίκη και στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία», δήλωσε ο κ. Αρκουμανέας.

Ο ίδιος χαρακτήρισε κρίσιμες τις επόμενες μέρες ενώ στάθηκε στην ανάγκη να υπάρχει συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση. Παράλληλα ανακοίνωσε τη δημιουργία τριών κέντρων ελέγχου κοροναϊού στη Θεσσαλονίκη.

«Λόγω της μεγάλης πίεσης που υπάρχει αυτές τις μέρες στα νοσοκομεία της πόλης αποφασίσαμε να δημιουργηθούν τουλάχιστον δύο νέα εξεταστήρια για τον Covid-19. Μέσα την εβδομάδα θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για τα σημεία στα οποία θα βρίσκονται τα κέντρα του ΕΟΔΥ.» είπε.

Όπως σημείωσε ο κ. Αρκουμανέας τα τεστ που θα πραγματοποιούνται θα είναι δωρεάν και θα υπάρχει συνεννόηση με τα νοσοκομεία έτσι ώστε τα κέντρα αυτά να λειτουργούν ως εξωτερικοί χώροι εξέτασης.

Σε ερώτηση για το αν θα γίνουν προληπτικοί έλεγχοι σε εκπαιδευτικούς ενόψει του ανοίγματος των σχολείων, ο κ. Αρκουμανέας απάντησε ότι κατόπιν συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας, κάτι τέτοιο δε θα γίνει, καθώς αυτή τη στιγμή προέχουν οι υγειονομικοί που πρέπει να επιστρέψουν ασφαλείς στις δουλειές τους και οι μονάδες ηλικιωμένων και πρόνοιας.

Τέλος ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε πως οι νέοι οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων έχει πέσει στα 36 χρόνια και σε συγκεκριμένες περιοχές μέχρι και στα 23 έτη, όπως είπε.

 

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ