Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών: "Να δοθεί πολιτική λύση στο αίτημα των νηπιαγωγών για το ωράριο"

Newsroom
Newsroom

Αύριο εκδικάζεται στο ΣΤΕ η διεκδίκηση των νηπιαγωγών για τη μείωση του διδακτικού ωραρίου μετά τα πρώτα 10 χρόνια προϋπηρεσίας

Πολιτική λύση στο αίτημα που διατυπώνουν οι νηπιαγωγοί σχετικά με το διδακτικό ωράριο ζητά σε ανακοίνωσή της η εκπαιδευτική παράταξη "Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών". Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

"Με αφορμή την αυριανή εκδίκαση στο ΣΤΕ της υπόθεσης συναδέλφων μας  νηπιαγωγών για τη διεκδίκηση της μείωσης του διδακτικού ωραρίου όλων των εκπαιδευτικών, μετά τα 10 χρόνια προϋπηρεσίας, ανεξάρτητα από την οργανικότητα του σχολείου (αφορά όσες/όσους υπηρετούν σε ολιγοθέσια νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία), το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Π.Ε. δηλώνει την σταθερή και διαρκή υποστήριξη του δίκαιου αυτού αιτήματος. Δεν είναι τυχαίο που έχουν γίνει πολλές κινητοποιήσεις στο παρελθόν για το ζήτημα και έχουν κατατεθεί σειρά αιτημάτων από τη ΔΟΕ προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ καθώς και πρόσφατα ενσωματώθηκε στην περσινή απόφαση της 92ης ΓΣ του κλάδου και εντάχθηκε στη συλλογική σύμβαση εργασίας που έχει ήδη αποστείλει στο ΥΠΑΙΘΑ.

Προφανώς οι προσδοκίες από τις δικαστικές αίθουσες είναι ιδιαίτερα χαμηλές, με την εμπειρία του κινήματος τα τελευταία, ειδικά, χρόνια επομένως η λύση πρέπει και ζητάμε να είναι πολιτική. Για αυτό το λόγο καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ να ικανοποιήσει ΑΜΕΣΑ το πάγιο και δίκαιο αίτημα του κλάδου για μείωση ωραρίου των συναδέλφων που υπηρετούν σε ολιγοθέσια νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία.

Η μάχη αυτή δεν τελειώνει με την αυριανή εκδίκαση στο ΣΤΕ και θα πρέπει να το συνυπολογίσει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ ότι από την επόμενη μέρα θα μας βρίσκει συνεχώς μπροστά της!"

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ