Αύξηση 10% στον αριθμό των κρουσμάτων στα παιδιά

Αύξηση 10% στον αριθμό των κρουσμάτων στα παιδιά

Κύρια αιτία, όπως είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου, είναι η αύξηση της κινητικότητας των γονέων

Στοιχεία για τη λειτουργία των σχολείων και τα κρούσματα σε σχολικές μονάδες έδωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας.  Απαντώντας σε ερώτηση στο πλαίσιο της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας, τόνισε πως πεποίθηση των ειδικών είναι ότι τα παιδιά δεν οδηγούν, αλλά παρακολουθούν την πανδημία του κορωνοϊού.

Την τελευταία περίοδο, ωστόσο, σημειώθηκε αύξηση 10% στον αριθμό των κρουσμάτων στα παιδιά.

Συγκεκριμένα, οι ανήλικοι αντιπροσώπευαν μέχρι τον Ιανουάριο το 6% των συνολικών κρουσμάτων στον πληθυσμό, ωστόσο ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στο 6,7% στις αρχές Φεβρουαρίου. Η συγκεκριμένη εξέλιξη, εξήγησε, πιθανώς οφείλεται στην αύξηση των τεστ σε μαθητές, ωστόσο κύρια αιτία είναι η αύξηση της κινητικότητας των γονέων.

Ειδικά σε σχέση με τις μεταλλάξεις, πρόσφατα δεδομένα από το Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζουν πως η μεταδοτικότητα αυξάνεται εξίσου σε παιδιά και ενήλικες. Με βάση αυτά τα δεδομένα, ανατρέπεται η αντίληψη πως η βρετανική μετάλλαξη πλήττει περισσότερο τα παιδιά.

Επίσης, βρετανική έρευνα συνέκρινε τη νοσηρότητα των παιδιών κατά το πρώτο και το δεύτερο επιδημιολογικό κύμα. Αποδείχθηκε πως στην πραγματικότητα τα παιδιά που νοσηλεύτηκαν με το μεταλλαγμένο στέλεχος είχαν πιο ήπια κλινική εικόνα

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ