Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Τι αναφέρει η Ιατροδικαστική Υπηρεσία για τις τοξικολογικές

Το πόρισμα παρέδωσε καθηγητής Τοξικολογίας του ΑΠΘ που ορίστηκε από τις διωκτικές αρχές ως πραγματογνώμονας για την υπόθεση και θα ενημερώσει την ανακρίτρια για το περιεχόμενό του

Τα πλήρη αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων παραδόθηκαν σήμερα, Τρίτη, στην  Ε' τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την πολύκροτη υπόθεση ομαδικού βιασμού ξημερώματα Πρωτοχρονιάς που κατήγγειλε η 24χρονη Γεωργία Μπίκα.

Το πόρισμα παρέδωσε καθηγητής Τοξικολογίας του ΑΠΘ που ορίστηκε από τις διωκτικές αρχές ως πραγματογνώμονας για την υπόθεση και θα ενημερώσει την ανακρίτρια για το περιεχόμενό του.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις εστάλησαν στην Ελβετία γιατί εκεί στεγάζεται το υπερσύγχρονο Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου της Βέρνης, στο οποίο μπορεί να ανιχνευθούν νέες ναρκωτικές ουσίες ή φάρμακα που κυκλοφορούν στην Ευρώπη και μπορεί να μην είναι γνώριμα στην Ελλάδα.

Η Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης διευκρινίζει, σε ανακοίνωσή της, ότι η λήψη δείγματος ούρων -που είναι το μόνο κατάλληλο βιολογικό δείγμα για τοξικολογική ανάλυση σε τέτοιου είδους περιστατικά- ελήφθη το ίδιο βράδυ της καταγγελίας της 24χρονης, δηλαδή την 1η Ιανουαρίου 2022.

Η ανακοίνωση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης:

«Η Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε για το περιστατικό την 01/01/22, απογευματινές προς βραδινές ώρες, από τον αξιωματικό υπηρεσίας του τμήματος Ασφαλείας του Λευκού Πύργου.

Η αρμόδια ιατροδικαστής της υπηρεσίας συνέστησε στα αστυνομικά όργανα την άμεση λήψη δείγματος ούρων, που είναι το μόνο κατάλληλο βιολογικό δείγμα για τοξικολογική ανάλυση, σε τέτοιου είδους περιστατικά. Το δείγμα, όπως ενημερώθηκε η ίδια, ελήφθη το ίδιο βράδυ. Αναφορικά με την τοξικολογική ανάλυση η υπηρεσία μας ακολούθησε τις οδηγίες του καθηγητή Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ κ. Ράικου, υπεύθυνου των αναλύσεων αυτών, για ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα. Οδηγίες που έχουν δοθεί σύμφωνα με τα διεθνή πρωτοκόλλα.

Την επόμενη μέρα, Κυριακή, απογευματινή ώρα, η εξεταζόμενη προσήλθε στην υπηρεσία μας προκείμενου να εξεταστεί και να ληφθούν τα κατάλληλα βιολογικά δείγματα για εξέταση γενετικού υλικού, τα οποία παραδοθήκαν στην αρμόδια προανακριτική αρχή ώστε να μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Ο κ. Ράικος παρέλαβε ο ίδιος το βιολογικό δείγμα προς τοξικολογική ανάλυση από το Τμήμα Ασφαλείας του Λευκού Πύργου, μαζί με την έγγραφη εντολή εξέτασης του και το μετέφερε στο εργαστήριο του στο ΑΠΘ για ανάλυση. Σημειώνουμε ότι στις 19/01/22 ο κ. Ράικος απέστειλε σχετικό δείγμα και σε αρμόδιο εργαστήριο στην Ελβετία για παράλληλο έλεγχο. Τα αποτελέσματα των ελέγχων σήμερα, 01/02/22, παραδοθήκαν σε κλειστο φακελο στην ανακριτική αρχή».

Πηγή: CNN

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ