Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Ουσίες που επηρεάζουν το νευρικό σύστημα έδειξαν οι τοξικολογικές της 24χρονης

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Ουσίες που επηρεάζουν το νευρικό σύστημα έδειξαν οι τοξικολογικές της 24χρονης

Ο 27χρονος είχε παραδεχθεί τη συνεύρεση αλλά ανέφερε ότι έγινε με τη θέλησή της

Δεν έχουν τέλος οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της 24χρονης κοπέλας που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι στη Θεσσαλονίκη που πραγματοποιήθηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το MEGA, τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις – που αναμένονται επίσημα τις επόμενες ημέρες ή και ώρες – επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη για βιασμό.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών έδειξαν ότι εκτός από αλκοόλ στο αίμα της 24χρονης εντοπίστηκαν ουσίες που επηρεάζουν το νευρικό σύστημα. Ουσίες που μπορεί να οδηγήσουν σε νάρκωση ιδίως αν συνδυαστούν με αλκοόλ.

Πληροφορίες αναφέρουν, ακόμα, ότι βρέθηκε DNA και άλλων προσώπων στα κλινοσκεπάσματα του δωματίου που ξύπνησε η 24χρονη, αλλά και στο σώμα της.

Επιβεβαιώνονται οι ισχυρισμοί της 24χρονης

Η 24χρονη έχει δηλώσει στις αρχές ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ αλλά όχι σε τέτοια ποσότητα που να μην μπορεί να οδηγήσει και να επιστρέψει στο σπίτι της. Η κοπέλα από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ότι κάτι της έριξαν στο ποτό της προκειμένου να κάμψουν τις αντιστάσεις της.

Εάν τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιωθούν αυτό σημαίνει ότι η κατηγορία μπορεί να αναβαθμιστεί σε βιασμό και πιθανόν σε ομαδικό βιασμό καθώς υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι κάποιοι προσπάθησαν να την παραλύσουν προκειμένου να ασελγήσουν πάνω της.

Ειδικότερα η 24χρονη έχει καταθέσει ότι αναγνώρισε δύο άτομα και είπε ότι θυμάται ακόμα ένα άτομο να υπάρχει στο δωμάτιο. Με το δεδομένο των τοξικολογικών εξετάσεων τόσο ο 27χρονος θα κληθεί ξανά να καταθέσει όσο και ο δεύτερος που κατονόμασε η κοπέλα, ενώ το στοιχείο αυτό μπορεί να αναβαθμίσει την κατηγορία για ομαδικό βιασμό, που επισύρει ποινή ισοβίων.

Την ίδια στιγμή τα νέα δεδομένα φωτίζουν και την παράλληλη έρευνα για ύπαρξη κυκλώματος μαστροπείας.

Ο 27χρονος είχε παραδεχθεί τη συνεύρεση αλλά ανέφερε ότι έγινε με τη θέλησή της

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της, Αθανάσιος Ζιώγας, η κοπέλα που βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και προσπαθεί να βρει την ψυχική της ισορροπία  και να σταθεί στα πόδια της, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι δέχεται και απειλές. «Στη συγκεκριμένη καταγγελία αναφέρεται βιασμός από τρία άτομα κατοίκους Αθηνών που έμεναν σε εκείνο το ξενοδοχείο. Η κοπέλα βρέθηκε εκεί κατόπιν προτάσεως γνωστών της από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Της προτάθηκε να πάει σε ένα πάρτι όπως και σε άλλες κοπέλες που ήταν εκεί. Ισχυρίζεται ότι στο ποτό της υπήρχε κάποιο υπνωτικό χάπι, ήπιε μεγάλη δόση ποτού και η πράξη αυτή έγινε χωρίς τη θέλησή της», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε πως ο ένας από τους καταγγελόμενους ως δράστης του βιασμού παραδέχθηκε ότι είναι αυτός που συνευρέθη εκείνο το βράδυ με την 24χρονη, ισχυριζόμενος όμως ότι υπήρξε συναίνεση της κοπέλας.

Καταιγισμός καταγγελιών από κορίτσια στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια στιγμή, μιλώντας στην Καθημερινή, ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης αναφέρει πως μέσω του λογαριασμού του στα social media έχει λάβει καταιγισμό καταγγελιών από νέα κορίτσια, 17 έως 25 ετών,  κυρίως από τη Θεσσαλονίκη, που μοιράζονται μαζί του περιστατικά που έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με αυτά που καταγγέλλει η 24χρονη.

Σε βάθος έρευνα

Λόγω της βαρύτητας των καταγγελιών που προστίθενται καθημερινά για την υπόθεση, ο κ. Πλιώτας απευθύνεται στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης με σκοπό τη «σε βάθος και με πληρότητα έρευνα» με τη διενέργεια όλων των αναγκαίων ενεργειών.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, θα πρέπει να εξεταστούν ενδελεχώς όλα τα «σκοτεινά» σημεία της υπόθεσης για το βιασμό της 24χρονης, με την ποινική ενδεχομένως αναβάθμιση της κατηγορίας, με βάση την οποία μπορούν να οδηγηθούν στη φυλακή οι δράστες του ομαδικού βιασμού που η 24χρονη καταγγέλλει.

Το οργανωμένο κύκλωμα και οι απειλές

Ο συνήγορος υπεράσπισης της 24χρονης, που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού, μίλησε ανοιχτά για τη δράση ενός οργανωμένου κυκλώματος με διασυνδέσεις στο εξωτερικό. Και δεν ήταν ο μόνος.

Θόρυβο προκάλεσε και η δήλωση του εργοδότη της 24χρονης ότι «δέχεται απειλές για τη ζωή της από ένα κύκλωμα».

Η υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη «κρύβει» πολλές συνιστώσες, τη στιγμή που έχει ανοίξει ο δρόμος των ερευνών ώστε να φτάσουν οι Αρχές στο κύκλωμα μαστροπείας που φέρεται να βρίσκεται πίσω από την κακοποίηση της 24χρονης.

Μάλιστα, η υπόθεση φαίνεται να βγαίνει και εκτός ελληνικών συνόρων, αφού – σύμφωνα με πληροφορίες – γραφείο δημοσίων σχέσεων, με έδρα την Αθήνα, που φέρεται να είχε ενεργό ρόλο στο κύκλωμα πορνείας και να συνεργαζόταν στενά με παράγοντες της νύχτας και ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, είχε «απλώσει» τα πλοκάμια του από τη Μύκονο μέχρι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Νέες αποκαλύψεις – Το μήνυμα, η εχεμύθεια και το ιδιωτικό συμφωνητικό που… «σπάει»

Μετά την καταγγελία της κοπέλας ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού σε πάρτι που διοργανώθηκε σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σιγά σιγά ανοίγουν τα «στόματα».

«Σου έχω μία πρόταση, μαζί με φίλους διοργανώνουμε πάρτι σε βίλα. Χορός, ποτά, μουσική. Τηρείται εχεμύθεια».

Αυτό ανέφερε το μήνυμα που δέχθηκε μία κοπέλα στο Instagram για ένα από αυτά τα πάρτι, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η κοπέλα λέει ότι δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και ότι τέτοια μηνύματα δέχονται πολλές κοπέλες, την ώρα που οι εξελίξεις με την 24χρονη είναι ραγδαίες μετά και τις πληροφορίες για τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης.

Το… ιδιωτικό συμφωνητικό

Την πιθανότητα ύπαρξης κυκλώματος εντείνει και μια νέα ανάρτηση, από τον άνθρωπο που έφερε το θέμα στο φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, ο Ηλίας Γκιώνης, με νέα ανάρτησή του αναφέρει πως «κάποιες από τις κοπέλες έχουν υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό εμπιστευτικότητας η αλλιώς συμφωνία μη αποκάλυψης (NDA)για να μην πουν τίποτα από τα όσα συμβαίνουν στο πάρτι».

Ωστόσο, όπως λέει ο ίδιος, «ο δικηγόρος της κοπέλας με διαβεβαίωσε ότι μπορούν να σπάσουν αυτά τα συμβόλαια και η κοπέλα κάνει έκκληση σε θύματα να μιλήσουν μαζί της και να γίνει ομαδική καταγγελία για να έχει μεγαλύτερη ισχύ!»

«Ήδη μια από τις κοπέλες που με βοήθησε τόσο καιρό να βρω πληροφορίες αποφάσισε να στηρίξει την κοπέλα στην Θεσσαλονίκη και θα καταθέσει όσα ξέρει στις αρμόδιες αρχές» καταλήγει ο Ηλίας Γκιώνης.

«Οι γυναίκες να μιλούν στις Αρχές»

«Είναι απορίας άξιο πώς ξεφυτρώνουν ανθρωπόμορφα τέρατα παντού. Όλες οι γυναίκες, θα πρέπει να δηλώνουν το παραμικρό στις αστυνομικές αρχές για να γίνονται οι απαραίτητες κινήσεις. Να τους προλαβαίνουμε. Για την υπόθεση υπάρχει ακόμα έρευνα, ψάχνουμε να βρούμε ποιοι συμμετείχαν στην αποτρόπαια πράξη και κακοποίησαν το θύμα», είπε σχετικά με την υπόθεση ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Το κύκλωμα φαίνεται να λειτουργούσε παντού, και σε νησιά, είχαμε και στο παρελθόν πάρτι με ανθρώπους από τα Αραβικά Εμιράτα που έρχονταν στη χώρα μας για το σκοπό αυτό», σημείωσε ο ίδιος.

«Κάθε πράξη βίας που αντίκειται στην επιθυμία κάποιου, αποτελεί βίαια και εγκληματική πράξη», τόνισε ακόμα ο κ. Μπαλάσκας.

 

Δείτε επίσης:

Υπόθεση ομαδικού βιασμού: Ραγδαίες εξελίξεις με την 24χρονη που εμφανίστηκε δημοσίως

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ