Βλάσης: "Έφτασε η ώρα να ψηφίζουν όλοι οι απόδημοι χωρίς περιορισμούς"

Βλάσης: "Έφτασε η ώρα να ψηφίζουν όλοι οι απόδημοι χωρίς περιορισμούς"

Ο υφυπουργός κάλεσε όλες τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις να στηρίξουν την πρωτοβουλία.

Έφτασε η ώρα που όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες πολίτες θα μπορούν να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους, χωρίς περιορισμούς", ανέφερε σε δήλωσή του ο υφυπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα τον Απόδημο Ελληνισμό  Κώστας Βλάσης.

Ο κ. Βλασης σημείωσε πως το πρώτο βήμα για την διευκόλυνση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού έγινε από την κυβέρνηση πριν 1,5 χρόνο με την ψήφιση του νόμου σχεδόν από το σύνολο των κομμάτων της Βουλής. "Δυστυχώς, όμως," σημείωσε, "αυτή η ενισχυμένη πλειοψηφία που έπρεπε να επιτευχθεί για την ρύθμιση αυτή μας ανάγκασε να προχωρήσουμε σε συμβιβασμούς, προκειμένου να έχουμε την απαραίτητη συναίνεση των κομμάτων και να κάνουμε αυτό το σημαντικό πρώτο βήμα".

Ο κ. Βλάσης επισήμανε πως το δεύτερο βήμα έγινε καταθέτοντας νομοθετική πρωτοβουλία στη Βουλή για την πλήρη άρση των περιορισμών, που περιλαμβάνονται στο νόμο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους.

"Χαιρόμαστε που η αρμόδια Τομεάρχης για τον Απόδημο Ελληνισμό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Τζάκρη, αναγνώρισε πρόσφατα την αδικία προς τους Έλληνες του εξωτερικού", τόνισε ο υφυπουργός, "υποσχόμενη, μάλιστα, πλήρη κατάργηση των υφιστάμενων περιορισμών".

"Μένει να φανεί στην πράξη, αν ο ΣΥΡΙΖΑ όντως επιθυμεί την κατάργηση των περιορισμών στην ψήφο των Ελλήνων της ομογένειας και αν την στηρίξει με την ψήφο των βουλευτών του", τόνισε ο κ. Βλάσης και κάλεσε όλες τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις να στηρίξουν την πρωτοβουλία και να αναγνωρίσουν στην πράξη τον σημαντικό ρόλο των Ελλήνων του εξωτερικού.

"Πέρα από κομματικές προτιμήσεις η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού αποτελεί υπόθεση εθνική και η μαζική συμμετοχή τους ενδυναμώνει την ίδια τη Δημοκρατία μας και ενισχύει την πατρίδα μας", σημείωσε.

 

Δείτε επίσης:

Αυτό είναι το σχέδιο νόμου για την κατάργηση περιορισμών στην ψήφο αποδήμων

Σκληρή κόντρα για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ