Βόλος: Πατέρας και γιος έπεσαν θύματα απάτης

Newsroom
Newsroom

Πλήρωσαν 10.500 ευρώ για δήθεν χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ

Ακριβά πλήρωσαν πατέρας και γιος στον Βόλο δήθεν χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ, καθώς δεν την είδαν ποτέ παρά τα 10.500 ευρώ που έδωσαν σε επιτήδειο.

Όλα έγιναν στις 12 Ιουνίου 2020, όταν ένας άνδρας τηλεφώνησε σε 41χρονο και τον έπεισε ότι είναι υπάλληλος τράπεζας και πώς μπορεί να ενταχθεί σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την οικογενειακή του επιχείρηση.

Μάλιστα, του ζήτησε το ποσό των 7.000 ευρώ σε δύο δόσεις, με τα 2.000 ευρώ να κατατίθενται σε λογαριασμό 28χρονης, στον οποίο μπήκαν επιπλέον 3.500 ευρώ από τον πατέρα του 41χρονου, με τον οποίο επικοινώνησε ο «υπάλληλος» της τράπεζας.

Τελικά, το ποσό που «δικαιούνταν» (άνω των 40.000 ευρώ) δεν εκταμιεύτηκε ποτέ, ενώ σε επικοινωνία που είχαν με την τράπεζα έμαθαν ότι ο 41χρονος δεν είναι δικαιούχος χρηματοδότησης από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Οι δύο παθόντες κατέθεσαν μήνυση και οι αρχές από την προανάκριση και την πορεία των χρημάτων οδηγήθηκαν στους δύο δράστες.

Κατηγορούμενοι ήταν ένας 47χρονος κρατούμενος στις φυλακές Τρικάλων για απάτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και μια 28χρονη κάτοικος Κέρκυρας για συνέργεια σε απάτη, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Το Δικαστήριο τους έκρινε ένοχος, καταδίκασε τον 47χρονο σε συνολική ποινή φυλάκισης 27 μηνών και σε συνολική ποινή 18 μηνών για την 28χρονη, χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και για τους δύο. Ο κρατούμενος θα εκτίσει την ποινή του, όπως και η γυναίκα αν εντοπιστεί και συλληφθεί.

Πηγή: iefimerida.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ