Βουλή: Στην Ολομέλεια για συζήτηση-ψήφιση αυτή την εβδομάδα τέσσερα νομοσχέδια

Βουλή: Στην Ολομέλεια για συζήτηση-ψήφιση αυτή την εβδομάδα τέσσερα νομοσχέδια

Την Παρασκευή, στις 10:00 το πρωί, θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό, το υπουργικό συμβούλιο.

Τέσσερα νομοσχέδια που έχουν ήδη κατατεθεί στη Βουλή πρόκειται να εισαχθούν στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση μέσα στην εβδομάδα αυτή.

Η αρχή γίνεται σήμερα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που αφορά, μεταξύ άλλων, και στην αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου, τα πρόστιμα για τη διακίνηση και εμπορία παραποιημένων προϊόντων, τη ρύθμιση θεμάτων για τη βιομηχανία, τις ιδιωτικές επενδύσεις, τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, την έρευνα, την καινοτομία και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Αύριο, Τρίτη, εισάγεται στην Ολομέλεια το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τον εκσυγχρονισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, κεντρικός στόχος είναι «να περάσει η λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων από τον ασφυκτικό κρατικό έλεγχο στη δημιουργική εποπτεία, και από την αμφισβήτηση στην εμπιστοσύνη».

Για την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί η εισαγωγή στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που αφορά σε φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας. Σε  αυτό περιλαμβάνονται οι ρυθμίσεις-γέφυρα για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Για την Πέμπτη, τέλος, έχει προγραμματιστεί η εισαγωγή στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και την ίδρυση Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, την Παρασκευή, στις 10:00 το πρωί, θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό, το υπουργικό συμβούλιο.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ