Δ. Μιχαηλίδου: Η πρόνοια είναι ακόμα πιο αναγκαία αυτές τις δύσκολες ημέρες

Δ. Μιχαηλίδου: Η πρόνοια είναι ακόμα πιο αναγκαία αυτές τις δύσκολες ημέρες

Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, στο Παράρτημα ΑμεΑ Δυτικής Αττικής του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η κ. Μιχαηλίδου ευχαρίστησε τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της μονάδας για την ανταπόκρισή τους στα μέτρα που έλαβε το υπουργείο για την προστασία των εργαζομένων και των περιθαλπομένων από την πανδημία και τη διασπορά του κορωνοϊού Covid-19.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η υφυπουργός Εργασίας είχε την ευκαιρία να καλωσορίσει τους νέους εργαζόμενους του Κέντρου, που ανέλαβαν καθήκοντα, μετά την προκήρυξη 500 θέσεων έκτακτου προσωπικού στα Κέντρα Πρόνοιας όλης της χώρας, προκειμένου να ενισχυθεί το ανθρώπινο δυναμικό των δομών εν μέσω πανδημίας και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους, λόγω και των αδειών ειδικού σκοπού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η κ. Μιχαηλίδου ενημερώθηκε και για την παράδοση ιατροφαρμακευτικού υλικού και ειδών απολύμανσης, μετά από δωρεές, που έχει λάβει το υπουργείο, προκειμένου τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις έκτακτες συνθήκες και να συνεχίσουν να προσφέρουν το σημαντικό έργο τους.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε: «Τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας είναι οι πυλώνες του ευαίσθητου τομέα της πρόνοιας στη χώρα. Γι' αυτό και αποτέλεσε προτεραιότητά μας η θωράκισή τους, λόγω πανδημίας, έτσι ώστε να προστατευτούν οι εργαζόμενοι και οι περιθαλπόμενοι από τη διασπορά του κορωνοϊού. Λάβαμε προληπτικά μέτρα εγκαίρως, για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην παροχή εξειδικευμένης φροντίδας σε ηλικιωμένους συνανθρώπους μας με χρόνια νοσήματα, ενώ βρισκόμαστε και σε συνεχή επικοινωνία με τις διοικήσεις, προκειμένου να καλύπτουμε άμεσα έκτακτες ανάγκες. Η πρόνοια είναι ακόμα πιο αναγκαία, αυτές τις δύσκολες ημέρες, που η κοινωνία δοκιμάζεται».

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ