Δερμιτζάκης: Απογοητευτικό που άνοιξαν οι εκκλησίες πριν από τα σχολεία

Δερμιτζάκης: Απογοητευτικό που άνοιξαν οι εκκλησίες πριν από τα σχολεία

Τι λέει ο καθηγητής Γενετικής για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού και την άρση των περιοριστικών μέτρψων

Στην ανησυχία που προκαλούν οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού αλλά και στην άρση των περιοριστικών μέτρων ενάντια στην πανδημία αναφέρθηκε ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης χαρακτηρίζοντας "απογοητευτικό" το γεγονός ότι επαναλειτούργησαν οι εκκλησίες πριν από τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

"Υπάρχει πιθανότητα να προκύψει μια μετάλλαξη ή μεταλλάξεις σε ένα στέλεχος του ιού, οι οποίες να το κάνουν να ξεφεύγει από τα εμβόλια" ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ  ο κ. Δερμιτζάκης και επισήμανε ότι "η Ελλάδα πάει καλά, καλύτερα από ότι περιμέναμε".

«Δεν νομίζω ότι αυτή την στιγμή έχουμε κάτι να ανησυχούμε συγκεκριμένα αλλά πρέπει να ανησυχούμε γενικότερα για το γεγονός ότι υπάρχουν εμβολιασμοί έντονοι σχετικά, σε περίοδο που έχουμε πολλά κρούσματα. Επομένως πρέπει να φτιαχτούν και να συνεχιστούν προγράμματα παρακολούθησης αυτών των μεταλλάξεων, όχι μόνο αυτών που ξέρουμε αλλά και καινούργιων παγκόσμια, ώστε να προλάβουμε την πιθανότητα εάν εμφανιστεί ένα τέτοιο στέλεχος σε σχέση με τα εμβόλια να μπορούμε να το περιορίσουμε γρηγορότερα» πρόσθεσε.

Ο καθηγητής επεσήμανε ότι για εκείνον προτεραιότητα είναι το άνοιγμα Γυμνάσιων - Λυκείων. «Προτεραιότητα είναι το άνοιγμα των σχολείων εννοείται. Τα σχολεία είναι σημαντικό στοιχείο για την πορεία των παιδιών. Δεν μπορούν να χάσουν δύο χρονιές. Αν θα ανοίξουν αυτή ή την επόμενη Δευτέρα είναι ένα τεχνικό θέμα. Το γεγονός ότι άνοιξαν τα μαγαζιά και άνοιξαν αυτόματα και οι εκκλησίες, για μένα είναι δυσανάλογο. Δεν λέω να μην ανοίξουν οι εκκλησίες κάποια στιγμή, αλλά έπρεπε να ανοίξουν με σειρά προτεραιότητας» σημείωσε.

"Στην Ελβετία η λαβίδα της θείας της κοινωνίας γίνεται με άλλο τρόπο ποτέ δεν ακουμπάει στο στόμα. Με απογοητεύει ότι άνοιξαν άλλες δραστηριότητες όπως η εκκλησία πριν από τα σχολεία" πρόσθεσε.

Ενώ υπογράμμισε ότι είναι τραγικό λάθος να μιλάμε για σκι αντί για σχολεία.

"Η εστίαση με σόμπες σε εξωτερικούς χώρους είναι το μόνο που μπορεί να συζητηθεί. Καταλαβαίνω και την ισορροπία με την οικονομία, αλλά δεν μπορούν να ανοίξουν όλα μαζί" ανέφερε.

Πηγή: enikos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ