"Δεύτερη ενισχυτική δόση για την COVID19 άμεσα σε πολίτες άνω των 60 και τους πιο ευάλωτους"

Newsroom
Newsroom

Η Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, καλεί τα κράτη μέλη μα προχωρήσουν στη δευτερη ενισχυτική δόση

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου καλεί τα κράτη μέλη να προχωρήσουν στην δεύτερη ενισχυτική δόση εμβολίου κατά της COVID19 για εκείνους που είναι άνω των 60, αλλά και τις ευάλωτες ομάδες, σύμφωνα με τις συστάσεις του ECDC και του ΕΜΑ και υπογραμμίζει ότι «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο».

«Καλώ τα κράτη μέλη να προχωρήσουν στη δεύτερη ενισχυτική δόση για όλους άνω των 60 ετών καθώς και για όλα τα ευάλωτα άτομα αμέσως, και προτρέπω όλους όσοι είναι σε αυτές τις κατηγορίες να εμβολιαστούν. Έτσι προστατεύουμε τους εαυτούς μας, τους αγαπημένους μας και τους ευάλωτους πληθυσμούς μας» τονίζει η κ. Κυριακίδου.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «τα εμβόλια μας για την COVID-19 λειτουργούν και προσφέρουν καλά επίπεδα προστασίας από σοβαρές ασθένειες και νοσηλεία. Με τα κρούσματα και τα νοσοκομεία να αυξάνονται ξανά καθώς μπαίνουμε στην καλοκαιρινή περίοδο, προτρέπω όλους να εμβολιαστούν και να ενισχυθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ