Διαδικτυακή σύσκεψη του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών

Διαδικτυακή σύσκεψη του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών

Η σύσκεψη όπως ανακοινώθηκε, αφορά μεταξύ άλλων "τις εξελίξεις στο μέτωπο της υγείας και την κυβερνητική και εργοδοτική διαχείριση της πανδημίας

Σε διαδικτυακή σύσκεψη προχωρά το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών σήμερα το απόγευμα στις 12.30.

Η σύσκεψη όπως ανακοινώθηκε, αφορά μεταξύ άλλων  "τις εξελίξεις στο μέτωπο της υγείας και την κυβερνητική και εργοδοτική διαχείριση της πανδημίας, την προωθούμενη μεταρρύθμιση για τα εργασιακά και συνδικαλιστικά, την κατάσταση που διαμορφώνεται στους χώρους εργασίας και την τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας, αλλά και την αστυνομοκρατία και την καταστολή κατά των λαϊκών κινητοποιήσεων".

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

"Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το 2020 ζήσαμε το ξέσπασμα της πανδημίας, καθώς και την δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που όχι μόνο αδυνατεί να την ανασχέσει, αλλά επιτίθεται ακόμη πιο σκληρά στα δικαιώματά μας. Η έλλειψη μέτρων για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, των υποδομών και του προσωπικού σε συγκοινωνίες και εκπαίδευση, η μη επιβολή μέτρων προστασίας σε χώρους δουλειάς, είναι η συμπύκνωση μιας αποτυχημένης πολιτικής που έχει οδηγήσει στην αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων στη χώρα μας, ενώ επιμένει στη λογική των παρατεταμένων τυφλών lock down και των απαγορεύσεων.

Η κατάσταση στους χώρους εργασίας παραμένει επικίνδυνη και δυσχερής για την υγεία και το εισόδημα των εργαζομένων. Και αυτό το βίωσαν όλοι οι εργαζόμενοι τεχνικοί στα γραφεία, στα εργοτάξια και στην βιομηχανία, που είδαν απολύσεις, μειώσεις μισθών, ελαστικοποίηση του ωραρίου μέσω της τηλεργασίας, μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας, πλήρη ασυδοσία της εργοδοσίας. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση θέλει να φέρει προς ψήφιση την κατάργηση του 8ώρου και της απεργίας.

Σε αυτές τις συνθήκες, η ανάγκη να υπάρξει άμεση απάντηση και κινητοποίηση από την πλευρά των εργαζομένων γίνεται ακόμη πιο επιτακτική. Σε αντίθεση με το συνδικαλιστικό lock down που επέλεξε η ΓΣΕΕ και παρά τις δυσκολίες που επέφεραν οι συνθήκες και τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας που επέβαλε η κυβέρνηση, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, από την πρώτη στιγμή του ξεσπάσματος της πανδημίας επιδίωξε να είναι δίπλα σε κάθε εργαζόμενο/η που πλήττεται: καταγγέλλοντας τα περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας που όλο και πλήθαιναν, παρεμβαίνοντας σε χώρους εργασίας, πραγματοποιώντας εξορμήσεις, αλλά και καλώντας στις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος (απεργία 1 Μάη, 17 Νοέμβρη, απεργία 26 Νοέμβρη).

Λαμβάνοντας υπόψιν τη δυσκολία που ανέκυπτε όλο το προηγούμενο διάστημα όσον αφορά τη δια ζώσης πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης και αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα να συζητηθούν όλα τα παραπάνω ζητήματα και να οργανωθεί η δράση του σωματείου για το επόμενο κρίσιμο διάστημα, το ΔΣ του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών καλεί όλα τα μέλη του σε διαδικτυακή σύσκεψη την Τρίτη 12/01 στις 19:30. Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται να συνδεθούν, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν για να τους στείλουμε το link.

Αφήνουμε πίσω μας μία δύσκολη χρονιά και είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για όλα όσα μας ανήκουν.

Καλή Χρονιά με υγεία, ειρήνη, ελευθερία, αλληλεγγύη!"

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ