Διαψεύδει ο Μαρινάκης την προαγωγή του λιμενάρχη Πειραιά

Newsroom
Newsroom

Ο κεντρικός λιμενάρχης Πειραιά, όπως ανέφερε το πόρισμα της ΕΔΕ, ήταν ανάμεσα στους δύο λιμενικούς που απομακρύνθηκαν - «Δεν είναι προαγωγή όταν κάποιος από κεντρικός Λιμενάρχης γίνεται βοηθός Κλαδάρχη» απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ο κεντρικός λιμενάρχης Πειραιά ο οποίος ελέγχεται για τις ενέργειές του στην υπόθεση δολοφονίας του 36χρονου Αντώνη στο Blue Horizon, «αναβαθμίστηκε και του ανατέθηκε η νευραλγική θέση του Αναπληρωτή Διευθυντή στον Κλάδο Ασφάλειας του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος» όπως επισημαίνει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), αν και από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης διέψευσε τις αναφορές αυτές.

 

Διαψεύδει ο Παύλος Μαρινάκης - «Δεν είναι προαγωγή όταν κάποιος από κεντρικός Λιμενάρχης γίνεται βοηθός κλαδάρχη»

Από την πλευρά του, και ερωτηθείς σχετικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, διέψευσε τις αναφορές σύμφωνα με τις οποίες πήρε προαγωγή ο Κεντρικός Λιμενάρχης ο οποίος ήταν βάρδια όταν έχασε τη ζωή του ο 36χρονος Αντώνης, λέγοντας ότι ο συγκεκριμένος έγινε βοηθός κλαδάρχη.

«Όχι δεν ισχύει κάτι τέτοιο (ότι πήρε προαγωγή). Καταρχάς δεν μπορεί να θεωρείται προαγωγή όταν κάποιος φεύγει από κεντρικός λιμενάρχης Πειραιά και γίνεται βοηθός κλαδάρχη», είπε ο κ. Μαρινάκης, παραθέτοντας μάλιστα και τον νόμο βάσει του οποίου έγινε η μετάθεση μέχρι να κριθεί.

«Ξεκίνησε η προβλεπόμενη ποινική διαδικασία και δεν μπορούσε ένας ελεγχόμενος να είναι στη θέση του κεντρικού λιμενάρχη. Οπως αναφέρει ο νόμος, ο συγκεκριμένος με βάση τη θέση και τον βαθμό που είχε, έπρεπε να επιλεγεί σε μια από θέσεις και μπήκε βοηθός Κλαδάρχη σε μία μη επιχειρησιακή θέση μέχρι να κριθεί η υπόθεση», υποστήριξε ο κ. Μαρινάκης, προσθέτοντας ότι «δεν ευσταθεί και δεν προκύπτει από πουθενά» ότι πρόκειται για αναβάθμιση.
 

Δείτε επίσης:

Προαγωγή και ... στο Αρχηγείο για τον Λιμενάρχη Πειραιά, λίγο μετά το θάνατο του Αντώνη Καργιώτη
 

 

Πηγή: protothema.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ