Δίκη Τοπαλούδη: Εισαγγελέας θα διερευνήσει τον ρόλο ψυχιάτρου σε γνωμάτευση του 23χρονου Ροδίτη

 Δίκη Τοπαλούδη: Εισαγγελέας θα διερευνήσει τον ρόλο ψυχιάτρου σε γνωμάτευση του 23χρονου Ροδίτη

Εισαγγελέας είχε ζητήσει να διαβιβαστούν στην εισαγγελία αντίγραφα της απόφασης του δικαστηρίου προκειμένου να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες συγγενών των δυο κατηγορουμένων - Σε λυγμούς ξέσπασε η μητέρα του θύματος φωνάζοντας τέρατα στους δυο κατηγορούμενους

Να διαβιβάσει στην εισαγγελέα πρακτικά και αντίγραφα της απόφασής του προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν ψευδή βεβαίωση από ιδιώτη ψυχιάτρου στη συνταγογραφηση συγκεκριμένου σκευάσματος στον 23χρονο καταδικασθέντα Ροδίτη, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Ακόμη αποφάσισε να διαβιβάσει αντίγραφα της απόφασης του στην εισαγγελία και για να διερευνηθεί τυχόν ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό.

Από την πλευρά της η πολιτική αγωγή δια του Αλέξη Κούγια δήλωσε ότι θα μηνύσει για ψευδή κατάθεση τον πατέρα και τη γιαγιά του Ροδίτη όπως και δυο μάρτυρες της υπόθεσης.

Ακόμη, δήλωσε ότι θα καταθέσει μήνυση και κατά δυο ψυχιάτρων για ψευδή βεβαίωση που γνωμάτευσαν για την κατάσταση της υγείας του 23χρονου Ροδίτη.
 

Νωρίτερα, η εισαγγελέας είχε ζητήσει να διαβιβαστούν στην εισαγγελία αντίγραφα της απόφασης του δικαστηρίου προκειμένου να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες συγγενών των δυο κατηγορουμένων.

Συγκεκριμένα, είχε ζητήσει να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του πατέρα και της γιαγιάς του 23χρονου Ροδίτη, όπως και της αδελφής του 21χρονου αλβανικής καταγωγής. Ακόμη, η εισαγγελέας είχε ζητήσει να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη του αδικήματος της ψευδούς βεβαίωσης από τον ιδιώτη ψυχίατρο ο οποίος φέρεται να άλλαξε τη συνταγογράφηση φαρμάκων του Ροδίτη. Ως προς το τελευταίο αυτό σκέλος το δικαστήριο δέχθηκε την πρόταση της.

«Καμία άλλη δολοφονημένη ποτέ μη ξεχαστεί τι κάνανε στην Ελένη»... αυτό το σύνθημα που φώναζαν επί ώρα έξω από το Εφετείο της Αθήνας, άτομα που έχουν συγκεντρωθεί για να τιμήσουν τη μνήμη της αδικοχαμένης φοιτήτριας. Σε λυγμούς ξέσπασε η μητέρα του θύματος φωνάζοντας τέρατα στους δυο κατηγορούμενους.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ