Διστάζουν οι ιδιοκτήτες να πουλήσουν σε δικαιούχους του προγράμματος "Σπίτι μου"

Newsroom
Newsroom

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 500 εκατ. ευρώ, με πρόβλεψη για διπλασιασμό σε περίπτωση εξάντλησης των διαθέσιμων πόρων.

Με θετικό μάτι βλέπουν οι νέοι το στεγαστικό πρόγραμμα Σπίτι Μου”, που τους δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι.

Όπως λένε ένα χαμηλότοκο δάνειο, για απόκτηση πρώτης κατοικίας είναι ευκαιρία. Ενώ το ενδιαφέρον για την απόκτηση σπιτιού είναι μεγάλο, ζήτημα αποτελεί η διαθεσιμότητα ακινήτων, όπως υποστηρίζουν οι μεσίτες ειδικά σε περιζήτητες περιοχές, όπως αυτή του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα, έρχονται αντιμέτωποι και με τα πρώτα «όχι» από την πλευρά των ιδιοκτητών. Όπως λένε ο φόβος ότι οι διαδικασίες έγκρισης και εκταμίευσης των συγκεκριμένων δανείων θα είναι χρονοβόρες κάνουν αρκετούς από τους ιδιοκτήτες ακινήτων διστακτικούς στο να πουλήσουν σε δικαιούχους του προγράμματος.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 500 εκατ. ευρώ, με πρόβλεψη για διπλασιασμό σε περίπτωση εξάντλησης των διαθέσιμων πόρων, ενώ εκτιμάται ότι ωφελούμενοι θα είναι 10.000 νέοι ή νέα ζευγάρια 25 έως 39 ετών.

 

Photo by Patrick Perkins on Unsplash

Πηγή: ertnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ