Δρ. Σ. Καναούτη: Οι κοινωνικές τάσεις που διαφαίνονται στο διαδίκτυο από την πανδημία και τον κατ'οίκον περιορισμό

Σε εγρήγορση φαίνεται να βρίσκεται συνεχώς ο Έλληνας και σε μία προσμονή, με θετικό όμως πρόσημο. Την ίδια στιγμή ενημερώνεται σε εντατικούς ρυθμούς, ενώ είναι πρόθυμος και να καταλάβει αλλά και να βοηθήσει για το συνολικό καλό, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διδάκτωρ Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Πολιτικής Σοφία Καναούτη, με αφορμή μελέτη που διεξάγει για τις τάσεις που διαφαίνονται στα social media από τον κατ'οίκον περιορισμό.

Σε τέτοιες καταστάσεις η κάθε μέρα μοιάζει με εβδομάδα, χάνεις δηλαδή την αίσθηση του χρόνου. Δεν ξέρεις αν είναι Τρίτη ή Τετάρτη, αλλά μετράς τις μέρες με αυτά που έγιναν εκείνες τις μέρες, επισημαίνει η κ. Καναούτη. «Ο κόσμος σε αυτή τη φάση έχει πολύ τεντωμένες τις αισθήσεις του, και όλα καταγράφονται σε κατάσταση τραύματος ή απειλούμενου τραύματος, με μεγαλύτερη βαρύτητα από ό,τι συνήθως».

Ας μην ξεχνάμε, λέει η κ. Καναούτη ότι από την προσοχή μας, νιώθουμε ότι εξαρτάται και η επιβίωσή μας. Πως όμως θα είμαστε οι Έλληνες, όταν βγούμε από αυτό «τούνελ»; Σε όλες τις καταστάσεις, όπως αυτή που ζούμε, ο κόσμος αλλάζει, με το πέρας της απομόνωσης, απαντά η κ Καναούτη: «Μετά την περίοδο απομόνωσης οι έγκλειστοι δεν θα αποζητούν μόνο την παρέα, αλλά την επικοινωνία και την σύμπραξη. Αυτά που ζούμε και που θα ζήσουμε τους επόμενους μήνες, σε κατάσταση πανδημίας, άρα τραύματος, δεν θα ξεχαστούν εύκολα».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ