Δραματική η αύξηση των διασωληνωμένων

Δραματική η αύξηση των διασωληνωμένων

Αναμένεται νέο κύμα εισαγωγών στα νοσοκομεία

 Κορυφώνεται η αγωνία για το σύστημα υγείας καθώς αυτή την εβδομάδα οι μολύνσεις κορωνοϊού αναμένεται να φτάσουν και πιθανώς να ξεπεράσουν τις 3.000 ημερησίως, οδηγώντας σε νέο κύμα εισαγωγών στα νοσοκομεία και περαιτέρω αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών στις ΜΕΘ.

«Το θέμα δεν είναι να παίρνεις μέτρα, το θέμα είναι να τα τηρείς. Δεν τηρούνται όπως πρέπει τα μέτρα» ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων Παναγιώτης Γαργαλιάνος.

Οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό έχουν ξεπεράσει τους 4.300 σε όλη τη χώρα, και τους 560 οι διασωληνωμένοι.

«Ο ιός είναι παντού και είναι μεταλλαγμένος. Είδαμε χώρες κραταιές να είναι στο έλεος της πανδημίας» πρόσθεσε ο κ. Γαργαλιάνος.

Στην Αττική, οι κλίνες ΜΕΘ σχεδόν έχουν εξαντληθεί, ενώ στη Θεσσαλονίκη, όπου επίσης εμφανίζει αύξηση κρουσμάτων, η πληρότητα ξεπέρασε το 60%, με αποτέλεσμα δεκάδες ασθενείς να παραμένουν διασωληνωμένοι σε απλούς θαλάμους.

«Πριν τρεις εφημερίες είχαμε 60 εισαγωγές θετικών Covid, την προηγούμενη εφημερία είχαμε 70 και χτες είχαμε 75. Αν εχτές δεν μπορούσαμε να στείλουμε τα 20 περιστατικά στο Σισμανόγλειο, δε θα είχαμε πού να τους βάλουμε» τόνισε ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» Γιώργος Μπουλμπασάκος.

Πηγή: megatv.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ