Δύο τραυματίες από την κακοκαιρία στον Βόλο

Newsroom
Newsroom

Άνοιξαν οι ουρανοί στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, αφού σημειώθηκε πρωτοφανής θύελλα στην "καρδιά" του καλοκαιριού

Δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός από το πρωτοφανές μπουρίνι που έπληξε χθες το απόγευμα το Βόλο και προκάλεσε πολλά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή με πτώσεις δέντρων, κατολισθήσεις και εγκλωβισμούς αυτοκινήτων σε δρόμους.

Το μπουρίνι διήρκεσε 45 λεπτά στον Βόλο και οι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά από κλαδιά που έπεσαν από δέντρα, λόγω των θυελλωδών ανέμων και ισχυρών βροχών που έπληξαν την πόλη. Προβλήματα εντοπίστηκαν και στο οδικό δίκτυο, αφού χρειάστηκε ο απεγκλωβισμός ενός μωρού και των γονιών του από το αυτοκίνητό τους.

”Μας πνίξανε τα βουλωμένα φρεάτια” 

Ιδιοκτήτες ΙΧ  λύνουν τα αυτοκίνητά τους για να στεγνώσουν και μέχρι τα ξημερώματα οι κάτοικοι στους Αγίους Αναργύρους και τη Νεάπολη καθαρίζανε τα πλημμυρισμένα σπίτια τους. Το νερό έμπαινε μέχρι και από τα παράθυρα , ενώ τα πλημμυρισμένα φρεάτια “πνίξανε” τις γειτονιές, σύμφωνα με τις καταγγελίες τους στο gegonota.news . Οι κάτοικοι … απολαμβάνουν την αργία του 15αυγουστου λύνοντας καθίσματα και μοκέτες από τα αυτοκίνητα για να στεγνώσουν και καθαρίζοντας τα σπίτια τους από το νερό. Καταγγέλλουν ότι καλούσαν δήμο και πυροσβεστική και κανείς δεν απαντούσε στα τηλέφωνα , ενώ κάλεσαν βυτιοφόρα εθελοντών για την απάντηση νερών. Το νερό μέσα στα σπίτια έφτασε το ένα μέτρο και παρέσυρε τα πάντα.

“Κάθε φορά που ρίχνει μπουρίνι παθαίνουμε ζημιά. Εάν είχαν καθαρίσει τα φρεάτια οι ζημιές που θα παθαίναμε θα ήταν λιγότερες. Μέχρι τις 2 τα ξημερώματα καθαρίζαμε. Αυτό δεν θα περάσει έτσι ” λένε οι κάτοικοι. Να σημειωθεί ότι πλημμύρισε μέχρι και το κτίριο της Πυροσβεστικής στον Βόλο στους θαλάμους και τα γραφεία της διοίκησης.

Μπουρίνι στο Βόλο

Μπουρίνι στο Βόλο

Πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα άφησε η νεροποντή στη Νεάπολη και τα Παλαιά, όπου οι κάτοικοι προσπαθούσαν να ξεβουλώσουν τα φρεάτια.Μπουρίνι στο Βόλο

Από τις δυνατές ριπές του ανέμου, ξεριζώθηκαν δέντρα, ενώ λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, χωρίς ρεύμα έμειναν πολλές περιοχές.Μπουρίνι στο Βόλο

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ