Έγινε το πρώτο βήμα - Συγκεντρώθηκαν τα χρήματα για τον μικρό Αλέξανδρο

 Έγινε το πρώτο βήμα - Συγκεντρώθηκαν τα χρήματα για τον μικρό Αλέξανδρο

Λίγες ημέρες μετά την έκκληση των γονιών του,το πρώτο βήμα για την πραγματοποίηση του ονείρου τους έγινε πραγματικότητα

Ένα νέο μικρό θαύμα πέτυχε η αλληλεγγύη των ανθρώπων που δεν έμειναν ασυγκίνητοι από την ιστορία του 8χρονου Αλέξανδρου από την Μακρακώμη.

Λίγες ημέρες μετά την έκκληση των γονιών του, Γιάννη και Χριστίνας Μπογιαντζή, που ζητούσαν την βοήθεια όλων μας ώστε να συγκεντρωθούν τα χρήματα που θα επέτρεπαν στο παιδί τους να ταξιδέψει στην Αμερική, προκειμένου να υποβληθεί σε εξειδικευμένη χειρουργική επέμβαση που θα αλλάξει ολοκληρωτικά τη ζωή του, το πρώτο βήμα για την πραγματοποίηση του ονείρου τους έγινε πραγματικότητα.

1

Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν όπως ανακοίνωσαν οι γονείς του, δημοσιοποιώντας ένα το μήνυμα για να ευχαριστήσουν τους εκατοντάδες ανώνυμους υποστηρικτές της προσπάθειας που κάνουν για να στηρίξουν το παιδί τους στον αγώνα του.

“”Είμαστε άνθρωποι, όσο είμαστε συνάνθρωποι” είπε κάποτε ο Γιάννης Ρίτσος. Αυτό αποδείξατε όλοι εσείς, ανώνυμοι και επώνυμοι που σταθήκατε δίπλα στο μικρό μας Αλέξανδρο και σε μας τους γονείς του, δίνοντας μας τη δυνατότητα να μεταβούμε στην Αμερική για τις απαιτούμενες επεμβάσεις αλλά και να εξασφαλίσουμε την αποθεραπεία του παιδιού μας που θα διαρκέσει περίπου 2 χρόνια. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την πολύτιμη βοήθεια που μας προσφέρατε, η οποία είναι ήδη αρκετή για να γίνει το όνειρό μας πραγματικότητα”.

1

 

Ο 8χρονος που γεννήθηκε πρόωρα και αγωνίζεται για τη ζωή του από τις πρώτες του ανάσες, είναι ένα παιδί με σπαστική τετραπληγία και εγκεφαλική παράλυση.

Ο Αλέξανδρος δεν έχει αυτόνομη βάδιση.Έχει κατακτήσει τα τελευταία δύο χρόνια την βάδιση με περιπατητήρα. Φορά κηδεμόνες και στα δύο του πόδια. Το κυριότερο πρόβλημά του είναι η υπερτονία (η σπαστικότητα).

Η επέμβαση στην οποία θα πρέπει να υποβληθεί λέγεται Selected Dorsal Rizotomy – Εκλεκτική Ραχιαία Ριζοτομή), και πρόκειται για παρέμβαση στον σπονδυλικό σωλήνα.

Μετά θα ακολουθήσει και δεύτερη χειρουργική επέμβαση στο ίδιο κέντρο.

Οι γιατροί εικάζουν πως μετά τις δύο επεμβάσεις και με καθημερινή φυσιοθεραπεία για περίπου ένα έτος ο Αλέξανδρος θα περπατά με μπαστούνι.

Πηγή: tvstar.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ