Έγκλημα στην Εφύρα – Προσωρινά κρατούμενος ο 71χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του αδερφού του

Newsroom
Newsroom

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του στον Ανακριτή Αμαλιάδας ο 71χρονος

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του στον Ανακριτή Αμαλιάδας ο 71χρονος κατηγορούμενος για την δολοφονία του αδερφού του, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, που σημειώθηκε στην Εφύρα τον Σεπτέμβριο του 2022.

Μετά από πολύωρη ανακριτική διαδικασία, η οποία διήρκεσε σχεδόν οκτώ ώρες, ο Ανακριτής επέβαλλε, έπειτα και από την σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αμαλιάδας, την προσωρινή κράτηση του κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, που ξεκίνησε στις 10 το πρωί και τελείωσε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, εξετάστηκαν μάρτυρες ενώ προσκομίστηκαν και συγκεκριμένα στοιχεία από την πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορούμενου, που σύμφωνα με μερικά από αυτά ο κατηγορούμενος για αδελφοκτονία, που αρνήθηκε στην απολογία του την βαρύτατη κατηγορία που του έχει αποδοθεί, απουσίαζε από το σπίτι που συγκατοικούσε με το 68χρονο θύμα, κατά ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (σ.σ. 13 λεπτά), το οποίο οι αστυνομικοί της Ασφαλείας τοποθετούν ως χρόνο τέλεσης του αδικήματος της ανθρωποκτονίας. Για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο ο οποίο ο φερόμενος ως δολοφόνος βρισκόταν στο σπίτι που συγκατοικούσε με τον αδερφό του, η υπεράσπιση ισχυρίστηκε ότι το θύμα είχε ήδη αυτοτραυματιστεί.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση που του έχει ασκηθεί, ο κατηγορούμενος και οι συνήγοροι υπεράσπισής του, ο δικηγόρος Ηλείας κ. Θοδωρής Αντωνόπουλος και ο δικηγόρος Αμαλιάδας κ. Διονύσης Ζησιμόπουλος, επιχείρησαν να αποδομήσουν το βαρύ κατηγορητήριο της ΕΛ.ΑΣ. , αντιπαραθέτοντας μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο του αυτοτραυματισμού του θύματος κατά τη διάρκεια ενός ψυχωτικού επεισοδίου που σύμφωνα με κατάθεση γείτονα συνέβη στην αυλή του σπιτιού, κατά το χρονικό διάστημα που ο 68χρονος ήταν μόνος του, με δεδομένο, σύμφωνα με ιατρικά έγγραφα και καταθέσεις που κατατέθηκαν στον κ. Ανακριτή, το “πλούσιο” ψυχιατρικό παρελθόν του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Από την πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορούμενου κατατέθηκε ακόμα εγγράφως στον Ανακριτή Αμαλιάδας και η πιστοποίηση του ΚΕΠΑ, σύμφωνα με την οποία το θύμα είχε 55% αναπηρία λόγω σχιζοφρένειας και 20% λόγω ζάχαρου.

Ακόμα, αναφορά έγινε και στην ιατροδικαστική έκθεση του ιατροδικαστή Πατρών Ανδρέα Γκότση, στην οποία δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση για το εάν ο θάνατος του 68χρονου οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια ή όχι, καθώς αναφέρεται ότι αυτός επήλθε  σε δεύτερο χρόνο δια αιμορραγίας και τα πλήγματα δεν είναι κρανιοεγκεφαλικά.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» οι κ.κ. Αντωνόπουλος και Ζησιμόπουλος αναμένεται να προσφύγουν στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας κατά της απόφασης για την προσωρινή κράτηση που επιβλήθηκε σε βάρος του εντολέα τους.

Σε δηλώσεις του στην εφ. «Πατρίς» οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορούμενου άφησαν αιχμές με έντονο το αίσθημα της οργής, μετά τη γνωστοποίηση της απόφαση του κ. Ανακριτή και της κας Εισαγγελέως.

Ο ένας εκ των συνηγόρων κ. Θοδωρής Αντωνόπουλος προέβη στην κατωτέρω δήλωση: «Ο αυτοκράτορας Ιουλιανός, ο επονομαζόμενος και Παραβάτης ή Αποστάτης, ζήτησε κάποτε από τον Μέγα Βασίλειο κείμενα να ενημερωθεί για τον χριστιανισμό. Όταν τα διάβασε απάντησε: ‘’Ανέγνων, έγνων, κατέγνων’’, δηλαδή διάβασα, κατάλαβα, καταδίκασα.

Τότε κι ο Μέγας Βασίλειος ανταπάντησε: ‘’Ανέγνως, αλλ’ ουκ έγνως, ει γαρ έγνως, ουκ αν κατέγνως’’, δηλαδή διάβασες αλλά δεν κατάλαβες, αν καταλάβαινες, δεν θα καταδίκαζες’’. Τα υπόλοιπα εν καιρώ».

Επίσης ο έτερος συνήγορος υπεράσπισης κ. Διονύσης Ζησιμόπουλος δήλωσε :

« Μια πλήρως αποδομημένη κατηγορία, διάτρητη από κάθε πλευρά, δυστυχώς οδήγησε στην προσωρινή κράτηση του εντολέα μας. Αν πρόκειται για δικαστική πλάνη, το λάθος μπορεί να συγχωρηθεί. Αν πρόκειται για αστυνομικό ‘’λάθος’’ που χειραγώγησε τις δικαστικές αρχές, τότε δεν πρόκειται για απλό λάθος. Πρόκειται για κάτι περισσότερο. Άλλωστε ο Ουίνστον Τσώρτσιλ είχε πει ότι ‘’Το λάθος είναι χειρότερο από το έγκλημα’’».

Πηγή: patrisnews.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ