Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τον Δημήτρη Κρεμαστινό

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τον Δημήτρη Κρεμαστινό

Στον Αρχάγγελο της Ρόδου

«Ο Δημήτρης Κρεμαστινός άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμα του στη πολιτική ζωή του τόπου και αγωνίστηκε για τα θέματα της δημόσιας υγείας με δυναμισμό και με αίσθημα ευθύνης» τόνισε στον χαιρετισμό της, στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής που πραγματοποιήθηκαν στην κοινότητα Αρχαγγέλου Ρόδου, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Η κ. Ζαχαράκη αναφέρθηκε στην ανιδιοτελή προσφορά του Δημήτρη Κρεμαστινού προς το κοινωνικό σύνολο, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η παρακαταθήκη που αφήνει, ειδικά στους νέους πολιτικούς είναι πολύ μεγάλη.

 Η υφυπουργός Παιδείας που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις αυτές αναφέρθηκε επίσης στα επιτεύγματα του Δημήτρη Κρεμαστινού ως υπουργού Υγείας κάνοντας αναφορά στην οργάνωση και λειτουργία του ΕΚΑΒ, στην ανάπτυξη της τηλεϊατρικής, ενώ εξήρε την ταπεινότητα και την σεμνότητα του Δωδεκανήσιου πολιτικού καθώς και το επιστημονικό του έργο.

   Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής για τον Δημήτρη Κρεμαστινό που ξεκίνησαν σήμερα το απόγευμα, ονοματοδοτήθηκε το Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου, σε Κέντρο Υγείας Δημήτρης Κρεμαστινός, ως ελάχιστη οφειλόμενη τιμή στο έργο και στην προσφορά του. Ο Δημήτρης Κρεμαστινός γεννήθηκε στο νησί της Χάλκης, αλλά μεγάλωσε στην κοινότητα Αρχαγγέλου της Ρόδου, με την οποία διατήρησε σημαντικούς δεσμούς όλα τα χρόνια της ζωής του.

 Μετά την ονοματοθεσία του Κέντρου Υγείας, σε άλλη εκδήλωση εγκαινιάστηκε βιβλιοθήκη στο 1ο Δημοτικό σχολείο Αρχαγγέλου, η οποία αποτελεί δωρεά της συζύγου του Δημήτρη Κρεμαστινού, Τζένης.

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ