Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Παράταση μέχρι να ψηφίσει κι ο τελευταίος που περιμένει

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Παράταση μέχρι να ψηφίσει κι ο τελευταίος που περιμένει

Πηγές από το ΚΙΝΑΛ εκτιμούσαν ότι θα ψηφίσουν συνολικά 270.000 - 280.000 πολίτες

Νέα ανεπίσημη παράταση, στο κλείσιμο της κάλπης στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, αφού η προσέλευση συνεχίζεται με αυξημένους ρυθμούς.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) αναφέρει:

"Μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει περισσότεροι από 260.000 πολίτες και σε πολλά Εκλογικά Τμήματα υπάρχουν μεγάλες ουρές αναμονής πολιτών που περιμένουν να ψηφίσουν.

Είναι προφανές ότι η παράταση που δόθηκε ως τις 20:00 σε πολλές περιπτώσεις δεν αρκεί. Με βάση αυτά τα νέα δεδομένα, χωρίς να δοθεί άλλη γενική παράταση η ΕΔΕΚΑΠ αποφάσισε ότι σε όποιο Εκλογικό Τμήμα υπάρχει κόσμος που περιμένει να ψηφίσει, η ψηφοφορία θα παραταθεί μέχρι να ψηφίσει και ο τελευταίος πολίτης που περιμένει στην ουρά στις 20:00".

Υπενθυμίζεται ότι οι κάλπες αναμενόταν να κλείσουν στις 19:00, ωστόσο, ήδη έχει δοθεί παράταση μιας ώρας.
Νωρίτερα, πηγές από το ΚΙΝΑΛ εκτιμούσαν ότι μέχρι το κλείσιμο της κάλπης, θα έχουν ψηφίσει συνολικά 270.000 - 280.000 πολίτες, όμως με τα νέα δεδομένα πιθανότατα θα καταρριφθεί και αυτή η αισιόδοξη πρόβλεψη.

«Να ψηφίσει μέχρι και ο τελευταίος πολίτης»
«Να ψηφίσει μέχρι και ο τελευταίος πολίτης» λέει χαρακτηριστικά η πλευρά Ανδρέα Λοβέρδου, δια του υπεύθυνου Επικοινωνίας, Σπύρου Καρανικόλα.

«Θα ψηφίσει μέχρι και ο τελευταίος πολίτης. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Ζητήσαμε υπομονή και την έκαναν με το παραπάνω. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να τους αποκλείσει».

Ο ίδιος εξηγεί πως «με βάση την μέχρι τώρα συμμετοχή, η δική μας εκτίμηση είναι ότι θα είμαστε σίγουρα στον δεύτερο γύρο».

«Ο κόσμος να μπορέσει να ψηφίσει»
Μετά τη μονόωρη παράταση που δόθηκε μέχρι τις 20:00, κύκλοι του Γιώργου Παπανδρέου τόνισαν ότι «ο κόσμος που αναμένει αλλά και συνεχίζει να προσέρχεται είναι αρκετός, πρέπει να μπορέσει να ψηφίσει, μπορεί να χρειαστεί και νέα παράταση». 

Δείτε επίσης:

Ρεκόρ συμμετοχής στις εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής - Παράταση μιας ώρας

Μεγάλη συμμετοχή στο Ηράκλειο για ΚΙΝΑΛ - Δείτε πόσοι έχουν ψηφίσει!

ΚΙΝΑΛ: Χωρίς προβλήματα οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου - Δυναμική συμμετοχή και στο Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο ψήφισε ο Νίκος Ανδρουλάκης

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ