Εκπρόσωπος Ιεράς Συνόδου: Δεν θα γίνει έλεγχος στις εκκλησίες την Κυριακή

Ο ίδιος εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η Εκκλησία έφθασε στο σημείο να εκδώσει εγκύκλιο

Στην δήλωση ότι την Κυριακή δε θα γίνει έλεγχος κατά την είσοδο των πιστών στις εκκλησίες, ώστε να διαπιστωθεί αν κατέχουν τα πιστοποιητικά νόσησης ή εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού προχώρησε ο εκπρόσωπος τύπου της Διεθνούς Ιεράς Συνόδου και Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος, Τιμόθεος Άνθης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο ίδιος εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η Εκκλησία έφθασε στο σημείο να εκδώσει εγκύκλιο για να παροτρύνει τους ανεμβολίαστους πιστούς και κληρικούς να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, αλλά και τους ανεμβολίαστους πιστούς να κάνουν rapid test ή pcr, πριν εισέλθουν στις εκκλησίες.

Όπως είπε: «Την Τετάρτη που συνεδρίασε η ΔΙΣ αποφασίσαμε με ανακοινωθέν να καλέσουμε  κληρικούς και πιστούς να κάνουν τον εμβολιασμό. Παράλληλα προχωρήσαμε και ένα βήμα παραπέρα παρότι η κυβέρνηση επέτρεψε στους χώρους λατρείας να εισέρχονται χωρίς τεστ, προχωρήσαμε ένα βήμα παραπέρα. Και είπαμε να μπορούν να κάνουν τον διαγνωστικό έλεγχο γιατί επιβάλλεται για όλους μας. Αυτό, λοιπόν, όντως η κυβέρνηση το έμαθε και ζήτησε να το αποτυπώσουμε και εγγράφως. Πράγμα το οποίο, βέβαια, θα κάναμε έτσι κι αλλιώς».

Σημειώνεται πως στο ανακοινωθέν της Συνόδου της 3ης Νοεμβρίου, διατυπώνεται η προτροπή προς τους πιστούς και τον κλήρο να εμβολιαστούν, ενώ στην εγκύκλιο της 4ης Νοεμβρίου προστέθηκε και η προτροπή προς τους ανεμβολίαστους πιστούς να κάνουν διαγνωστικό έλεγχο κατά του κορωνοϊου με rapid test ή μοριακό, πριν πάνε στην εκκλησία.

Τόνισε πως πως τόσο ο Αρχιεπίσκοπος όσο και ολόκληρη η Σύνοδος θέλουν οι πιστοί να εμβολιαστούν: «Θλίβεται η καρδιά μας από την εκατόμβη θυμάτων».

 

 

 

Δείτε επίσης:

Ιερά Σύνοδος: Προτρέπει τους ανεμβολίαστους να προσέρχονται στους ναούς με rapid test 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ