Εκτός ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας ο Σπύρος Πνευματικός

Newsroom
Newsroom

Το ανακοίνωσε στην Αιδηψό ο Κ. Μητσοτάκης - Η πρώτη αντίδραση Πνευματικού μέσω Facebook

Εκτός ψηφοδελτίων της Ν.Δ. τέθηκε ο Σπύρος Πνευματικός μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για τη διαλογή ασθενών.

Ο ίδιος είχε ζητήσει συγγνώμη για τις δηλώσεις του σχετικά με το ποια πρέπει να είναι η ιατρική αντιμετώπιση των καρκινοπαθών που βρίσκονται σε τελικό στάδιο λόγω υψηλού κόστους, που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, υποστηρίζοντας ότι παρερμηνεύθηκαν τα λεγόμενά του.

Σημειώνεται ότι βάσει νόμου τα ψηφοδέλτια δεν μπορούν να αλλάξουν. Συνεπώς, αν ο κ. Πνευματικός εκλεγεί (σε περίπτωση δηλαδή που η ΝΔ κερδίσει επιπλέον έδρα στην Εύβοια), τότε θα παραδώσει την έδρα του.

Ο κ. Πνευματικός δήλωσε χθες ότι «για ένα καρκινοπαθή τελικού σταδίου πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή, γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται….» .

Ο ίδιος, μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε χθες από τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Παύλο Μαρινάκη, αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί, ζητώντας συγγνώμη, ωστόσο, όπως αποδείχθηκε αυτή η κίνηση δεν κρίθηκε επαρκής.

Το γεγονός γνωστοποίησε στην Αιδηψό, όπου και περιοδεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με το gnomi.gr, από τα Λουτρά όπου και απευθυνόταν σε φίλους της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι επικοινώνησε με τον πρώην βουλευτή και αυτός έδωσε την υπόσχεση ότι θα παραιτηθεί, αν εκλεγεί βουλευτής στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

«Ένα πράγμα δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ: την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το ΕΣΥ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Σπύρος Πνευματικός κατετάγη στη μη εκλογική τρίτη θέση στις εκλογές της 26ης Μαΐου. Αν η ΝΔ εκλέξει τρεις βουλευτές στις επαναληπτικές εκλογές (σ.σ. γίνονται με λίστα) και πράγματι ο κ. Πνευματικός παραιτηθεί, τότε τη θέση του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο θα πάρει η τέταρτη τη τάξει στη λίστα Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη.

"Ζητώ συγγνώμη από κάθε πολίτη"

Σε ανάρτησή του ο Σπ. Πνευματικός ζητά συγγνώμη από κάθε πολίτη και κάθε ασθενή. Αναφέρει πιο συγκεκριμένα:

«Επειδή τα λεγόμενά μου σε συνέντευξη δημιούργησαν λάθος εντυπώσεις και άφησαν περιθώρια παρερμηνείας, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όργανα της ΝΔ αποσύρομαι από τον εκλογικό αγώνα και δηλώνω ότι σε περίπτωση που εκλεγώ, θα παραιτηθώ από βουλευτής και θα παραδώσω την έδρα. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά.»

Πηγές: naftermporiki.gr, kathimerini.gr

Φωτογραφία via eurokinissi

 

Διαβάστε επίσης:

Η πρώτη αντίδραση του Σπ. Πνευματικού: "Ζητώ συγγνώμη από κάθε πολίτη"

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ