Εμβολιασμών συνέχεια: 26 Μαρτίου για τους 70-74, μια βδομάδα μετά οι 65-69

Την Παρασκευή 26 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 70- 74 και μια εβδομάδα αργότερα, Παρασκευή 2 Απριλίου για τα άτομα 65-69.

Αυτή τη μάχη ωστόσο υπονομεύει η άρνηση μεγάλου ποσοστού νοσηλευτικού προσωπικού να εμβολιαστεί. Δύο από τα μεγαλύτερα αστέρια του ελληνικού μπάσκετ στέλνουν το δικό τους μήνυμα για τον εμβολιασμό και μας υπενθυμίζουν ότι «στα δύσκολα, όλα κρίνονται στο τέλος».

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς και ο Δημήτρης Διαμαντίδης καλούν τους πολίτες να βάλουν το…τελευταίο σουτ στον αγώνα με την πανδημία, λέγοντας «ναι» στον εμβολιασμό.

«Βροχή» τα ραντεβού
Με γρήγορους ρυθμούς προχωράει ο εμβολιασμός στη χώρα. Ήδη από τη Παρασκευή άνοιξε η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες.  Μέσα σε 24 ώρες περισσότερα από 100.000 άτομα με υποκείμενα νοσήματα που ανήκουν στην ομάδα Α, πολύ υψηλού κινδύνου, έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό ενώ από την άυλη συνταγογράφηση έχουν σταλεί 80.000 μηνύματα η πλειονότητα των οποίων έχει επιβεβαιωθεί.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα και με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας να είναι εξαιρετικά επιβαρυμένη, υψηλό ποσοστό του υγειονομικού προσωπικού δεν έχει εμβολιαστεί. Ιδιαίτερη ανησυχία προκάλεσε η περίπτωση του ογκολογικού νοσοκομείου «Μεταξά» όπου βρέθηκε μεγάλος αριθμός υγειονομικών και ασθενών θετικοί στον κορωνοϊό.

Στις 26 Μαρτίου θα αρχίσει η διαδικασία για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 70-74 ετών και στις αρχές Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 65-69 ετών.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ