Εμπρησμός σε αυτοκίνητο εθελόντριας νοσηλεύτριας στη Σάμο

Για τρίτη φορά, εμπρηστές χτύπησαν στο Πυθαγόρειο με στόχο Μ.Κ.Ο. και εθελοντές που δραστηριοποιούνται γύρω από το μεταναστευτικό

Για τρίτη φορά, εμπρηστές χτύπησαν στο Πυθαγόρειο της Σάμου με στόχο Μ.Κ.Ο. και εθελοντές που δραστηριοποιούνται γύρω από το μεταναστευτικό, καθώς πυρπόλησαν το Ι.Χ. αυτοκίνητο μιας εθελόντριας από τη Σκανδιναβία η οποία προσφέρει τις υπηρεσίες της ως νοσηλεύτρια στο ΚΥΤ και το νοσοκομείο του νησιού.

Η εμπρηστική επίθεση εκδηλώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, όταν οι δράστες έσπασαν το παράθυρο του αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένο σε κοντινή απόσταση από το σπίτι της εθελόντριας και έβαλαν φωτιά, η οποία κατέστρεψε ολοσχερώς το όχημα πριν προλάβουν να επέμβουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής. Η νεαρή αλλοδαπή υπέστη σοκ όταν διαπίστωσε ότι είχε γίνει στόχος επίθεσης, χωρίς να έχει δώσει κάποια αφορμή.

Αυτός ήταν ο τρίτος εμπρησμός με στόχο εθελοντές, καθώς είχε προηγηθεί το βράδυ της Κυριακής 1ης Μαρτίου η πυρπόληση ενός βαν που ανήκε στη Μ.Κ.Ο. «Άρσις» και ήταν σταθμευμένο πίσω από το κτίριο του 2ου Δημοτικού σχολείου Σάμου. Αλλά και στις 21 Δεκεμβρίου, άγνωστοι είχαν πυρπολήσει τη νοικιασμένη αποθήκη Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης στην περιοχή Ζερβού, όπου ήταν αποθηκευμένα ρούχα που προορίζονταν για πρόσφυγες και μετανάστες, η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς. Τις τελευταίες ημέρες, μάλιστα, άγνωστοι είχαν πετάξει πέτρες σε ένα σπίτι όπου διέμεναν μέλη Μ.Κ.Ο..

Πηγή: protothema.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ