Επανεκκίνηση μετ΄ εμποδίων για εκπαιδευτές οδήγησης και υποψηφίους οδηγούς

Επανεκκίνηση μετ΄ εμποδίων για εκπαιδευτές οδήγησης και υποψηφίους οδηγούς

Ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης

Για μια ακόμη φορά, προσπαθούμε ως κλάδος να βρούμε τον βηματισμό μας, μέσα σε πρωτόγνωρες καταστάσεις και αχαρτογράφητα νερά.

Οι προσαρμοσμένες συνθήκες που απαιτούνται κατά την εκπαίδευση, ο μεγάλος όγκος των υποψηφίων, που έχουν ολοκληρώσει από τον Γενάρη την εκπαίδευσή τους και περιμένουν τέσσερις μήνες στην Αθήνα και οκτώ στην επαρχία για να εξεταστούν, έχει δημιουργήσει ένα εκρηκτικό τοπίο.

Επειδή για εμάς η διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας -  και της Οδικής Ασφάλειας -  αποτελεί ύψιστο καθήκον, θεωρούμε ότι οι κατά τόπους υπηρεσίες μεταφορών πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πράξουν τα αυτονόητα, δηλαδή:

1. Να διπλασιάσουν τις αίθουσες θεωρητικής εξέτασης έτσι ώστε να μπορεί να εξεταστεί επαρκής αριθμός υποψηφίων οδηγών.

2. Να διπλασιάσουν τις επιτροπές εξετάσεων προσόντων και συμπεριφοράς, όλων των κατηγοριών, ώστε να μπορούν να πραγματοποιούνται πολύ πιο συχνά εξετάσεις και να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της αντιεκπαιδευτικής πολύμηνης αναμονής για εξέταση και της ταλαιπωρίας για εξεταζόμενους και εκπαιδευτές που αυτή συνεπάγεται.

Με τον τρόπο αυτό, με την επάρκεια δηλαδή εξεταστών και με την κατάρτιση ενός “πυκνού” προγράμματος εξετάσεων θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν ταχύτερα οι υποψήφιοι, που εκτός των άλλων είναι και φορολογούμενοι πολίτες, ενώ από την άλλη θα αποκλειστεί εκ των πραγμάτων οποιαδήποτε ευνοϊκή μεταχείριση προσώπων ή συλλογικοτήτων που θα ήθελαν να παρακάμψουν το πρόγραμμα των εξετάσεων για ίδιον όφελος.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ