Έπεσε θύμα ληστείας… τρεις φορές το τελευταίο τρίμηνο

Newsroom
Newsroom

«Έβγαζε το όπλο, φώναζε: «ληστεία, μην κουνηθείτε». Έπαιρνε χρήματα και τσιγάρα. Τα φόρτωνε και έφευγε», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος

Τρεις ληστείες μέσα σε τρεις μήνες με λεία 3.000€. Ένα μαγαζί με καφέδες take away και ψιλικά στη Θεσσαλονίκη, έγινε ο στόχος ενός δράστη ξανά και ξανά.

«Έβγαζε το όπλο, φώναζε: «ληστεία, μην κουνηθείτε». Έπαιρνε χρήματα και τσιγάρα. Τα φόρτωνε και έφευγε», δήλωσε στο MEGA ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Άρης Αναστασιάδης.

Η πρώτη ληστεία έγινε στις 31/01, πέντε παρά δέκα τα ξημερώματα. Ο δράστης μπαίνει μέσα στο καφέ μαυροφορεμένος και κατευθύνεται προς το ταμείο κρατώντας όπλο. Φοράει γάντια και μαζεύει όλα τα χαρτονομίσματα που βρίσκει βάζοντάς τα στην τσέπη του. Συνεχίζει με τα κέρματα και εκεί κάνει ακριβώς την ίδια κίνηση.

«Εισέβαλε στο κατάστημα με όπλο, απειλούσε τον υπάλληλο και έκλεβε χρήματα και τσιγάρα. Έλεγε “ληστεία, μην κουνηθείς, σε έφαγα”», περιέγραψε ο ιδιοκτήτης.

Όταν πια βλέπει πως δεν έχει τίποτα άλλο να πάρει προσπαθεί να ανοίξει μία σακούλα. Αφήνει το όπλο πάνω στον πάγκο του ταμείου για να ελευθερώσει και το άλλο του χέρι. Παλεύει για ώρα να ανοίξει την πλαστική σακούλα μέχρι που τα καταφέρνει και βάζει μέσα πακέτα από τσιγάρα.

Αρπάζει το όπλο και τα κλοπιμαία και φεύγει.

Το δεύτερο χτύπημα

Η ώρα είναι 4 και 32 πρώτα λεπτά. Ο δράστης μπαίνει στο ίδιο μαγαζί με κουκούλα στις 16 Μαρτίου. Πάει αμέσως στο γκισέ και σκύβει για να πάρει νάιλον σακούλες. Και πάλι δυσκολεύεται να τις ανοίξει. Ανοίγει το ταμείο και παίρνει τα χρήματα. Τα βάζει στην τσέπη του και ανοίγει την πλαστική σακούλα. Παίρνει όσα πακέτα με τσιγάρα χωράνε σε μία σακούλα και ανοίγει και δεύτερη.

Μαζεύει τις δύο σακούλες, τσεκάρει άλλη μία φορά το ταμείο και αποχωρεί μετά από τρία λεπτά.

Δώδεκα ημέρες μετά από την δεύτερη ληστεία ο ιδιοκτήτης βρέθηκε στο ίδιο έργο θεατής.

Με τον ίδιο τρόπο ο δράστης μπήκε από την κεντρική είσοδο, μπήκε μέσα, απείλησε τον υπάλληλο πάλι, έβγαλε το όπλο του, έκλεψε τα χρήματα, έκλεψε κάποια τσιγάρα, και έφυγε», δήλωσε ο ιδιοκτήτης.

Μάλιστα όταν βγήκε ο δράστης με τα κλοπιμαία, ένας άντρας καθόταν και έπινε έξω τον καφέ του.

«Η αστυνομία μας είπε ότι είναι το ίδιο άτομο. Ευελπιστούμε να τον πιάσουν αυτές τις ημέρες», είπε ο κος Αναστασιάδης.

Οι Αρχές εξετάζουν το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας με τα στοιχεία να συγκλίνουν πως πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο.

Πηγή: megatv.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ