Επίθεση Αμβρόσιου σε Δερμιτζάκη για τη Θεία Κοινωνία: Καθίστε στ’ αυγά σας

Επίθεση Αμβρόσιου σε Δερμιτζάκη για τη Θεία Κοινωνία: Καθίστε στ’ αυγά σας

Ανοίκεια «πυρά» Αμβρόσιου κατά Δερμιτζάκη

Με άκρως απρεπείς εκφράσεις επιτέθηκε, για το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας, στον καθηγητή Μανώλη Δερμιτζάκη ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος.

Αφορμή για τα ανοίκεια σχόλια του Μητροπολίτη Αμβρόσιου ήταν η άποψη που εξέφρασε προ ημερών ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης.

Ο κ. Δερμιτζάκης, αναφερόμενος στην έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού και τα νέα μέτρα που λαμβάνονται για την Αττική, είχε υποστηρίξει ότι «προτού σταματήσουν οι οικονομικές δραστηριότητας και κλείσουν επιχειρήσεις θα πρέπει να σταματήσει η θεία κοινωνία» (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Δερμιτζάκης είχε αναφέρει ότι σε περίπτωση συνέχισης της θείας κοινωνίας θα πρέπει να βρεθεί ένας πιο ασφαλής τρόπος, προκρίνοντας τη χρήση πλαστικού κουταλιού μιας χρήσης ή μεταλλικού κουταλιού που θα φέρνουν οι πιστοί από τα σπίτια τους.

Ακραία επίθεση Αμβρόσιου για τη θεία κοινωνία

Με κείμενο που ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος ερωτά τον κ. Δερμιτζάκη ποια είναι η σχέση του με την Εκκλησία και σημειώνει ότι «αν και καθηγητής πανεπιστημίου πρέπει να είσθε αγράμματος εξ απόψεως χριστιανικής – πνευματικής ζωής. Πρέπει να είσθε εντελώς άσχετος με την Εκκλησία. [...] Και αυτά μεν ως προς την χριστιανική Σας ταυτότητα! Πρέπει όμως να είσθε ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΣ και από Κοινωνικής απόψεως! ».

Στη συνέχεια, ο Αμβρόσιος ανεβάζει τους τόνους (σ.σ. τα κεφαλαία γράμματα είναι του Μητροπολίτη):

«Φαίνεται ότι ίσως είσθε ένας ΑΘΕΟΣ ή τουλάχιστον ένας ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ! Γιατί, λοιπόν, ασχολείσθε με την Εκκλησία;  Όπως αυτός που  σημειώνει αυτές τις γραμμές, ως Μητροπολίτης, ΔΕΝ ΘΑ ΗΔΥΝΑΤΟ να ασχοληθεί  με θέματα της ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ, κατά τον ίδιον τρόπον και Υμείς, ο Καθηγητής της Γενετικής, και όχι της ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ, δεν επιτρέπεται να ασχολείσθε με θέματα θεολογικά! Καθήστε, λοιπόν, στ' αυγά Σας».

Σημειώνεται πως και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, Ιγνάτιος απάντησε σχετικά  στον καθηγητή, μετά τις δηλώσεις του για τη Θεία Κοινωνία και τον κορωνοϊό. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Πηγή: iefimerida.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ